Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κανλί που έγραψε τον λίβελο στη Hürriyet κατά Κοτζιά είναι από σόι που έσφαζε Έλληνες στην Κύπρο

Ο Κανλί που έγραψε τον λίβελο στη Hürriyet κατά Κοτζιά είναι από σόι που έσφαζε Έλληνες στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Hurriyet, Εφημερίδα Hurriyet, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Κοτζιάς, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, Γιουσούφ Κανλί, έγραψε έναν λίβελο για τον Νίκο Κοτζιά στα αγγλικά, ώστε να διαβαστεί “παγκοσμίως”.

Βεβαίως για κάθε Έλληνα πολιτικό οι λίβελοι της Hürriyet είναι “παράσημα”.

Oι ύμνοι της τουρκικής εφημερίδας -της ίδιας που έστησε την προβοκάτσια των Ιμίων το 1996- θα πρέπει να μας προβληματίζουν.

Ωστόσο, μερίδα του ελληνικού Τύπου, εκείνη η πλήρως αφελληνισμένη και υπάκουη σε αλλότρια συμφέροντα, έσπευσε να μεταφράσει και να αναδημοσιεύσει τον λίβελο και μάλιστα ασχολίαστο, λες και όταν ένας Τούρκος υβρίζει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών δεν τρέχει τίποτα.

Το TRIBUNE έδωσε απάντηση στους Τούρκους εδώ: Τουρκικό παραλήρημα κατά Κοτζιά – Η Hürriyet τον «κατηγορεί» επειδή δεν προσκυνά τον Ερντογάν

Ενδιαφέρον όμως έχει η αποκάλυψη του Μάριου Ευρυβιάδη από την ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου σχετικά με το ποιος είναι ο λιβελογράφος Γιουσούφ Κανλί:

Ο [Τουρκοκύπριος] Κανλί ζει στην Τουρκία για χρόνια και εργάζεται ως σχολιαστής στην εφημερίδα Χουρριέτ.

Αντίθετα με τους περισσότερους Τούρκους δημοσιογράφους που έχουν χάσει τη δουλειά τους και βρίσκονται στις φυλακές, ο Κανλί χαίρει της προστασίας του καθεστώτος το οποίο διαχειρίζεται με το γάντι ώστε να διατηρεί τη δουλειά του.

Το πιο σημαντικό όμως για τους σκοπούς μας είναι πως ο εν λόγω δημοσιογράφος κατάγεται από το περιβόητο Κιόνελι, το χωριό που έσφαξε με μαχαίρια και τσεκούρια πάνω από δέκα Έλληνες το 1958, σε ένα όργιο αίματος χωρίς προηγούμενο στην Κύπρο.

Λέγεται πως η οικογένεια του Κανλί ήταν από τους πρωτοστάτες της σφαγής για την οποία ο Κανλί και το συνάφι του όχι μόνο δεν έχουν απολογηθεί αλλά θεωρούν τη σφαγή πράξη “ηρωισμού και αντίστασης”.

Έχουμε λοιπόν ένα ακόμη Τούρκο φασίστα, με τη βούλα, να ασχημονεί πολιτικά κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ μέσω ενός προπαγανδιστικού αφηγήματος που παρουσιάζει τους Τούρκους ως θύματα των Ελλήνων και του Κοτζιά.

Την επόμενη φορά που οι “πρόθυμοι” ραγιάδες της εγχώριας “ειδησεογραφίας” σπεύσουν να αναπαράξουν τουρκικά λιβελογραφήματα, τουλάχιστον ας φροντίσουν να μάθουν το βιογραφικό εκείνου που τα υπογράφει. Εκτίθενται περισσότερο από όσο οι γλοιώδεις υπάρξεις τους αντέχουν…

Σχετικά άρθρα