Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καρφώνει” τη ΝΔ ο Ζαχαριάδης: Κάποιοι ποντάρουν στο σενάριο καταστροφής της χώρας (βίντεο)

“Καρφώνει” τη ΝΔ ο Ζαχαριάδης: Κάποιοι ποντάρουν στο σενάριο καταστροφής της χώρας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, ΕΛΣΤΑΤ, Κώστας Ζαχαριάδης, Οικονομική Ανάπτυξη, Οικονομική Ύφεση, ΣΥΡΙΖΑ,

“Κάποιοι ποντάρουν στο σενάριο καταστροφής της χώρας”, τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ επιτέθηκε σε όσους προσπαθούν να βγάλουν «αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό» τη στιγμή που «σε προβλέψεις και πολιτικές αναλύσεις έχουν κάνει χιλιάδες φορές λάθος προβλέψεις».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Κ. Χαραλαμπίδης εκτίμησε ότι οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας για το 2016 θα είναι καλύτερη από ότι είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό, ενώ παρατήρησε ότι «δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει».

«Απολύτως σεβαστά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αλλά είναι προσωρινά» τόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «η ίδια η Eurostat λέει να περιμένουμε να δούμε τα νέα στοιχεία».

«Ο κ. Γιούνκερ, Ντομπρόσβισκς, Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ –που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ- λένε ότι υπάρχει δυναμική ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία το ίδιο και διεθνείς οίκοι και μελέτες της Κομισιόν. Βγαίνουν κάποια στοιχεία που δεν είναι τελικά και όλοι εστιάζουν σε αυτό.»

«Ζητάμε ειλικρίνεια στον πολιτικό διάλογο και να μην υπονομεύει κανείς στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης την πορεία της χώρας» υποστήριξε.

Ο μόνος τρόπος να έκλεινε η αξιολόγηση νωρίτερα ήταν να παίρναμε πάνω από 4 δις μέτρα λιτότητα, υφεσιακά χωρίς αντίμετρα όπως ζητάει το ΔΝΤ εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι η κυβέρνηση που δημιουργεί τις καθυστερήσεις».

Πρόσθεσε ότι είναι τελείως διαφορετικό να έχεις δημοσιονομικό αποτέλεσμα μηδέν παίρνοντας όσες επιβαρύνσεις τόσες ελαφρύνσεις και τελείως διαφορετικό να παίρνεις 4 δις μέτρα λιτότητας όπως επιμένει να ζητά το ΔΝΤ.

Κανένα πρόβλημα δεν βρίσκει ο κ. Βαρβιτσιώτης και μιλά για λάσπη –ούτε ο κ. Οικονόμου- στην κατασυκοφάντηση του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και την υπονόμευση της χώρας από τον Αδ. Γεωργιάδη στη συνέντευξή του στο London School of Economics.

Όταν έχουμε δομική σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ. Η Ν.Δ. παίρνει το μέρος του ΔΝΤ και πιέζει την κυβέρνηση να δεχθεί όρους καταστροφής υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης βάλλοντας κατά του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη που διασύρει την Ελλάδα σε διεθνή ακροατήρια την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη την αλληλεγγύη όλων στην κρίσιμη αυτή στιγμή της διαπραγμάτευσης.

Σχετικά άρθρα