Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Θα πάνε άτομα φυλακή για τα υποβρύχια – Να διερευνηθούν οι ευθύνες Βενιζέλου

Καμμένος: Θα πάνε άτομα φυλακή για τα υποβρύχια – Να διερευνηθούν οι ευθύνες Βενιζέλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κυβέρνηση, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πάνος Καμμένος, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο, Υποβρύχια, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Την εκτίμησή του ότι μετά τη δικαστική διερεύνυση “θα πάνε άτομα στη φυλακή” για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τόνισε ότι η άποψή του είναι ότι πρέπει να διερευνηθούν και οι ποινικές ευθύνες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος επέκρινε την στάση που κρατά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο Π. Καμμένος εκτίμησε ότι είναι «εκτός λογικής» η στάση του Κυρ. Μητσοτάκη που ζητά το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά δεν ψηφίζει τα μέτρα και ταυτόχρονα θέλει να γίνουν εκλογές.

Ο Π. Καμμένος επεσήμανε ότι αν ήταν στην θέση του προέδρου της ΝΔ, θα ψήφιζε τα μέτρα και «θα καθιστούσα υπεύθυνη την κυβέρνηση να τα εφαρμόσει».

Μάλιστα, ο Π. Καμμένος αξιολόγησε ως πιο θετική την στάση του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που είχε στηρίξει την συμφωνία του Ιούλη του 2015.

Ο Π. Καμμένος σχολίασε ακόμα ότι τα ανοίγματα της ηγεσίας της ΝΔ και προς την μεριά της Ακροδεξιάς και προς την μεριά των νεοφιλελεύθερων προκαλούν εσωκομματικά προβλήματα, καθώς πολλοί παλιοί Καραμανλικοί αισθάνονται άβολα, αφού τέτοιες κινήσεις δεν ήταν νοητές στο παρελθόν.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι «κόκκινη» γραμμή είναι να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι ΑΝ.ΕΛ. είναι περισσότεροι θετικοί σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ είναι αντίθετοι με αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά την συμμετοχή του Ν. Φίλη στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, ο Π. Καμμένος εκφράστηκε θετικά παρατηρώντας ότι επιθυμεί το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων να περνά από την Βουλή, όπου οι βουλευτές συνομιλούν με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τις ανάγκες του στρατεύματος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε επίσης ότι το σύστημα με το οποίο γίνονται σήμερα οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, όταν και τα εξοπλιστικά προγράμματα περνούσαν από τον υπουργό Εθν. Άμυνας.

Σχετικά άρθρα