Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοτζιάς “πόνεσε” τους Τούρκους – Ποια δήλωσή του προκάλεσε στους Τούρκους στρατηγούς νευρικό κλονισμό

Ο Κοτζιάς “πόνεσε” τους Τούρκους – Ποια δήλωσή του προκάλεσε στους Τούρκους στρατηγούς νευρικό κλονισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Hurriyet, Εφημερίδα Hurriyet, Ίμια, Νίκος Κοτζιάς, Παραβίαση Χωρικών Υδάτων, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η δήλωση του Νίκου Κοτζιά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ότι οι Τούρκοι στρατηγοί που έκαναν κρουαζιέρα στα Ίμια “και να ήθελαν δεν μπορούσαν να βγουν στο νησί, διότι εμείς είχαμε πάρει τα μέτρα μας” έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή στους γείτονες.

Επιστράτευσαν λοιπόν την εφημερίδα Hurriyet να “απαντήσει”, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές”, με το ακόλουθο αλλοπρόσαλλο και “νευρικό” -γραμμένο στο πόδι- δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας φέρει τον τίτλο «Οι Έλληνες στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή βλέποντας το τουρκικό σκάφος».

Διαβάστε τι γράφουν, σύμφωνα πάντα με “πηγές”:

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδα Νίκου Κοτζιά δεν είναι τίποτε παραπάνω από λόγο παρασυρμένο από την κλασική ελληνική λογική, κενές περιεχομένου και άνευ αξίας, προσανατολισμένο στην εσωτερική κοινή γνώμη.

Ο στρατηγός Ακάρ, αφού πραγματοποίησε από κοντινή απόσταση και για επαρκές χρονικό διάστημα τις έρευνές του στις βραχονησίδες των Ιμίων, απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Κατά διάρκεια της έρευνας ένα μικρό σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε μακρινή απόσταση, επέδειξε την πρόθεση να πλησιάσει.

Ωστόσο πριν ακόμα μπορέσει να ξεκινήσει, πραγματοποιήθηκε επέμβαση στο ελληνικό σκάφος από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Εν συνεχεία, όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού είδαν το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν να χαιρετάνε σαν να ήθελαν να δώσουν υποτιθέμενο μήνυμα φιλίας, αλλά καθώς το τουρκικό σκάφος συνέχισε να πλέει κατά πάνω τους, φοβήθηκαν και στρίβοντας προς τα πίσω τράπηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε φυγή από την περιοχή, και συνέχισαν να παρακολουθούν από μακρινή απόσταση.

Δεν είχαν ξανά το θάρρος να πλησιάσουν στην περιοχή. Επομένως, δεν υπήρξε από την αρχή μέχρι το τέλος, καμία δύναμη με ικανότητα και ποιότητα, που θα μπορούσε να εμποδίσει την επίσκεψη του Στρατηγού Ακάρ.

Επιπλέον, είναι καλό να γίνει γνωστό ότι λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανότητες, το Τουρκικό Αρχηγείο του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Οι δηλώσεις που έγιναν από τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, οι οποίες είναι κενές περιεχομένου και αποτελούν πολιτικό λόγο, προκειμένου να εφησυχάσει την δική του κοινή γνώμη, δείχνουν ότι ο εν λόγω υπουργός δεν έχει επίγνωση ούτε του συμβάντος ούτε των ναυτών οι οποίοι προσπάθησαν να βρεθούν εκεί αλλά τράπηκαν σε φυγή”.

Δηλαδή μας έκαναν και χάρη που δεν κατέβηκαν στα Ίμια; Αλήθεια όμως, αφού ο αρχικός σκοπός της “κρουαζιέρας” ήταν να κατέβουν στα Ίμια, γιατί δεν το τόλμησαν;

Επίσης, στην επώνυμη δήλωση του Νίκου Κοτζιά, ότι δηλαδή “δεν τόλμησαν”, απαντούν με ανώνυμες πηγές;

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι οι Τούρκοι τελούν όχι απλά σε “νευρικότητα” αλλά σε νευρικό κλονισμό.

Καλό είναι να συνέλθουν, πριν γίνει το μοιραίο και δίχως επιστροφή λάθος που θα το πληρώσουν ακριβά με τον διαμελισμό της χώρας τους.

Σχετικά άρθρα