Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεφελούδης: Με τις συλλογικές συμβάσεις σταματά η αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας (βίντεο)

Νεφελούδης: Με τις συλλογικές συμβάσεις σταματά η αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Νεφελούδης, Βίντεο, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κλαδικές Συμβάσεις, Υπουργείο Εργασίας,

“Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η ευρωπαϊκή κανονικότητα, η εφαρμογή του ενωσιακού δικαίου και όσων ισχύουν σε επίπεδο ΕΕ, μέσα στα οποία είναι και οι συλλογικές συμβάσεις“, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, «έχουμε μια ισχυρή συμμαχία που αποτυπώθηκε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς δεν ετέθη το θέμα του ποσοστού απολύσεων» ενώ αναγνωρίζει ότι «υπάρχει ανάγκη ύπαρξης δημόσιας αρχής» και επίσης ότι δεν τίθεται «θέμα προσχήματος της οικονομικής κρίσης για να γίνονται ομαδικές απολύσεις».

Στο στόχαστρο για ομαδικές απολύσεις είναι ο χώρος των τραπεζοϋπαλλήλων παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας ωστόσο όπως είπε στη χώρα μας «είμαστε στο μέσο όρο του 5% και η θέση της κυβέρνησης δεν πρόκειται να μετακινηθεί από αυτό».

Ο Α. Νεφελούδης υποστήριξε ότι «οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις θα βάλουν φρένο στην έξαρση των ελαστικών μορφών και την αυθαιρεσία».

77% η πλήρης απασχόληση σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο της ΕΡΓΑΝΗ

Επιπλέον παρέπεμψε «στο ετήσιο δελτίο της ΕΡΓΑΝΗ για τη μισθωτή εργασία, η πλήρης απασχόληση καταλαμβάνει το 77%», όπως υποστήριξε υπάρχει «πρόβλημα σε σχέση με τις μηνιαίες αυξήσεις των μορφών ευελιξίας στην αγορά εργασίας». Επίσης ο κ. Νεφελούδης επισήμανε ότι δεν αποτυπώνεται η μαύρη εργασία στα στοιχεία, αλλά ούτε και οι πληρωμές με κουπόνια.

Ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι είναι παράνομο κουπόνια, να υποκαθιστούν το μισθό. Υποστήριξε όμως ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό να δίνονται ως μπόνους, κάτι που επιτρέπεται.

Ο Α. Νεφελούδης επανέλαβε ότι μπορούν να γίνονται ανώνυμες καταγγελίες για εργασιακά θέματα, στο 15512 και μετά αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας.

Αναφέρθηκε επίσης, στη θετική έκβαση της υπόθεσης Μαρινόπουλος – Σκλαβενίτης καθώς όπως είπε «είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ αρχές Μαρτίου θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους παλιούς εργαζόμενους του Μαρινόπουλου».

Για τους εργαζόμενους της ηλεκτρονικής υπάρχει η μέριμνα ώστε να βρεθεί η νομική φόρμα για να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του προγράμματος για το ταμείο παγκοσμιοποίησης ώστε να έχουν μια επανειδίκευση, ή να τους δοθεί η δυνατότητα να έχουν μια σειρά δραστηριότητες, ενώ σε προτεραιότητα έχει τεθεί η καταβολή των αποζημιώσεων τους.

Δικαιούχοι ΟΕΚ

Τεράστια πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από το υπουργείο Εργασίας για τους δικαιούχους των οικισμών του ΟΕΚ που ανήκει στον ΟΑΕΔ σήμερα. «Δραματική η κατάσταση καθώς οι άνθρωποι είναι με προσωρινά παραχωρητήρια».

Όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας αφαιρέθηκε το κόστος καταγραφής από την τιμή της κατοικίας, ενώ την Τρίτη το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ θα καταλήξει στην τελική πρόταση στην υπουργό για την τελική τιμή για τους οικισμούς του ΟΕΚ.

«Η τιμή θα είναι θεαματικά μικρότερη από τα 550 ευρώ, που ισχύει πανελλαδικά για τους οικισμούς. Η διαδικασία εφαρμογής θα ξεκινήσει άμεσα, αφού συμπληρωθεί με νέα υπουργική απόφαση ο τρόπος αποπληρωμής. Κάνουμε μία μεγάλες παρεμβάσεις για επιμήκυνση των δόσεων και πολύ ευνοϊκές ρυθμίσεις για ειδικές ομάδες.

Ο Α. Νεφελούδης χαρακτήρισε «γενναία» αυτή την παρέμβαση, για τους εργαζόμενους.

«Προσπαθούμε να απελευθερώσουμε τον κόσμο από το βραχνά της μη αποπληρωμής ή να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του».

Σχετικά άρθρα