Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σκληρό ροκ” για το πόθεν έσχες με οσμή offshore για την Μαρέβα Μητσοτάκη

“Σκληρό ροκ” για το πόθεν έσχες με οσμή offshore για την Μαρέβα Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρέβα Μητσοτάκη, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Νησιά Κέιμαν, Σταύρος Παπασταύρου, ΣΥΡΙΖΑ,

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει για τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μέσω ανακοίνωσης της ΝΔ – και όχι του ιδίου – επί της ουσίας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συνδεεται με offshore εταιρεία του φορολογικού παραδείσου των νησιών Κευμάν, για όσο διάστημα δεν κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σαρκαστική ανακοίνωση της ΝΔ η εν λόγω εταιρία είναι δηλωμένη “δημόσια στο βιογραφικό της”.

Το γεγονός αυτό από μόνο του φυσικά δεν είναι μεμπτό, καθώς ουδείς γνωρίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της επίμαχης εταιρίας.

Το γεγονός ωστόσο ότι δεν είναι μία κρυφή εταιρία δεν απαντά στο μείζον ερώτημα που προκύπτει για ποιον λόγο δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη ως όφειλε τόσα χρόνια.

Κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο TRIBUNE, τονίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος, καθώς ακόμα και να δεχθεί κανείς τη δικαιολογία για τη διάσταση του ζεύγους, ο κ. Μητσοτάκης ήταν υποχρεωμένος μετά την εκλογή του ως αρχηγός της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου του 2016 και εντός 90 ημερών να υποβάλλει νέα αρχική δήλωση πόθεν έσχες ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και στα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, αφού δεν τελεί πλέον σε διάσταση, όπερ και σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει πράξει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ νωρίτερα:

“Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ. Το κέρδισαν επάξια καθώς … αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη. Κατά τ’ άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: “ΥΓ. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας”.

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέα του ανακοίνωση επιμένει να ζητά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Από τη στιγμή που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση για κατάθεση πόθεν έσχες που θα συμπεριλάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών» σημειώνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σεβαστεί το νόμο, την πολιτική ηθική και πάνω από όλα την ελληνική κοινωνία και να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του» καταλήγει.

ΝΔ: Δεν ισχύουν τα περί 90 ημερών

«Το θράσος, αλλά και η άγνοια για σοβαρά θέματα των συντακτών των δελτίων τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένα” αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ.

“Τους ενημερώνουμε, λοιπόν:

1. Δεν τίθεται θέμα υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εντός 90 ημερών, όταν παραμένει η ίδια Αρχή Ελέγχου. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν βουλευτής, όταν εκλέχτηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, άρα ήδη υπέβαλλε κάθε χρόνο δήλωση πόθεν έσχες.

2. Το Πληροφοριακό Σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες υλοποιήθηκε, επί ημερών του κ. Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δυο χρόνια τώρα, η Κυβέρνηση, προφανώς για να τακτοποιήσουν οι δικοί της Υπουργοί τις εκκρεμότητές τους, καθυστερεί και στις 12 Φεβρουαρίου 2017 δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις του έτους 2015. Γεγονός πρωτοφανές, που κάτι κρύβει…».

Σχετικά άρθρα