Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμμανουήλ Ζαμπέτας: Δεν λέει αλήθεια ο Σόιμπλε – Νόμιμο το “κούρεμα” εντός Ευρωζώνης

Εμμανουήλ Ζαμπέτας: Δεν λέει αλήθεια ο Σόιμπλε – Νόμιμο το “κούρεμα” εντός Ευρωζώνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Δημόσιο Χρέος, Διαγραφή Χρέους, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Εμμανουήλ Ζαμπέτας, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κούρεμα Χρέους, Νέα Δεξιά,

Σε αντίθεση με ό,τι πρεσβεύει ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Δρ. Σόιμπλε, το “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους, είναι καθ’ όλα νόμιμο και εντός της Ευρωζώνης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμμανουήλ Ζαμπέτας γραμματέας Ασφαλιστικών και Εργασιακών της Νέας Δεξιάς και εξηγεί.

Το 2012, η τότε τρόϊκα, νυν θεσμοί, επέβαλαν στην Ελλάδα να «κουρέψει» μέρος του δημοσίου χρέους της, το οποίο είχαν στην κατοχή τους νομικά πρόσωπα δημοσίου αλλα και ιδιωτικού δικαίου.

Το κούρεμα αυτό, είχε, τότε, εγκριθεί από το Eurogroup.

Τα νομικά πρόσωπα αυτά (τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και άλλα) υπέστησαν τεράστια ζημία από αυτό το κούρεμα στα αποθεματικά τους.

Η Ελλάς, έχει δανειστεί από τον EFSF, o οποίος είναι ανώνυμη εταιρία στο Λουξεμβούργο, και ως εκ τούτου νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, περίπου 140 δισεκατομμύρια Ευρώ, και από τον ESΜ, ο οποίος είναι ο ευρωπαϊκός διακρατικός οργανισμός σταθερότητος, και ως εκ τούτου νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, περίπου 86 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Το κούρεμα του χρέους το 2012, είχε γίνει εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ουδέποτε αμφισβητήθηκε η νομιμότητα του.

Μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως είναι η αρχή της Ίσης Μεταχείρισης.

Βάσει αυτής της αρχής, το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για το EFSF ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αλλά και για τον ESM ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Ως εκ τούτου, ως ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ αλλά και ως Ελληνικό Εθνος, θα προτείναμε στον Δρ. Σόιμπλε πριν προβεί στην οποιαδήποτε δήλωση, να διερευνά την ορθότητα των σκέψεων του, πρώτα, μαζί με την ομάδα νομικών που τον περιστοιχίζουν.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, δεσμεύεται να παρακολουθεί από πολύ κοντά όλες τις εξελίξεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο και να παρεμβαίνει προς Εθνικό Όφελος όπου και όποτε αυτό θεωρείται αναγκαίο, καταλήγει ο Εμμανουήλ Ζαμπέτας.

Σχετικά άρθρα