Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ντόρα Μπακογιάννη γνώριζε τα πάντα για τη “συνωμοσία” των Καννών

Η Ντόρα Μπακογιάννη γνώριζε τα πάντα για τη “συνωμοσία” των Καννών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ντόρα Μπακογιάννη,

Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαναγιώτου και Άρη Ράβανο. Η συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, πήγε και στα όσα συνέβησαν στις Κάννες και αποκαλύπτονται τώρα.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν θεωρεί η πρώην υπουργός ότι υπήρξε κάποια συνωμοσία στην οποία συμμετείχαν – εντός ή εκτός εισαγωγικών- ο Μπαρόζο, διάφοροι άλλοι Ευρωπαίοι παράγοντες, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς κτλ., προκειμένου να πέσει ο Παπανδρέου και να υπάρξει μια αλλαγή στην κυβέρνηση, απάντησε:

“Κοιτάξτε τώρα εσείς θέλετε να το ονομάσετε συνωμοσία, εγώ δεν το θεωρώ συνωμοσία, θεωρώ ότι την ώρα πλέον που είχανε φτάσει όλοι στο αμήν με την Ελλάδα και προσπαθούσαν να βρουν μια λύση στήριξης της χώρας υπό τις γνωστές συνθήκες, απευθυνθήκαν στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Η πολιτική ηγεσία του τόπου είναι και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι και ο Πρωθυπουργός, είναι και όποιοι τέλος πάντων παράγοντες μπορούν να παίξουν έναν ρόλο, και σε μια δημοκρατία οι παράγοντες είναι οι αρχηγοί των κομμάτων. Θυμάμαι πάρα πολύ καλά εκείνη την ώρα, θυμάστε τους βουλευτές στη Βουλή, θυμάστε να υπογράφουνε χαρτί ποιόν θα επιθυμούσαν για Πρωθυπουργό κτλ. Αυτά ήταν γνωστά θέματα, δεν χρειαζόμασταν τους Financial Times για να μας τα πούνε”.

Δηλαδή η Ντόρα Μπακογιάννη τα γνώριζε όλα αυτά, δεν χρειαζόταν τους Financial Times να της τα πουν και φυσικά αντιμετωπίζει την ανατροπή ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού υπό την απειλή “αποστασίας” ως το πιο φυσιολογικό πράγμα, ας μην ξεχνάμε και την οικογενειακή της παράδοση. Γι αυτό εξάλλου και στην ερώτηση του δημοσιογράφου, “άρα κατά τη γνώμη σας δεν υπάρχει κάποιο καινούργιο στοιχείο σε όλη αυτήν την ιστορία”, η Ντόρα απάντησε αφοπλιστικά: “Κατά την γνώμη μου όχι”.

Βεβαίως η Ντόρα Μπακογιάννη λησμονεί τον ελληνικό λαό, τον ελληνικό λαό που δεν γνώριζε τίποτα από τα παιχνίδια που έπαιζαν οι “παράγοντες” στην πλάτη του και εν την άγνοιά του, τον ελληνικό λαό που σε μια δημοκρατία θεωρείται κυρίαρχος και οφείλει να έχει απόλυτη γνώση…

Ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε ότι πρέπει να μιλήσουν και οι Έλληνες πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης.

“Ναι βεβαίως να μιλήσουν και να πουν την πραγματικότητα και την αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη την εποχή. Για μένα το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν ότι περάσαμε δίπλα από το χείλος του γκρεμού και αυτό πλέον επιβεβαιώνεται από όλες τις απόψεις. Εκείνη την εποχή ήταν πραγματικά αυτό που ονομάζανε Grexit έτοιμο να γίνει. Αυτό κατά τη γνώμη μου, μαζί με την επίσημη χρεωκοπία που θα ακολουθούσε, θα μας έφερνε στην κατηγορία της Αργεντινής. Ε, αυτό το γλιτώσαμε κύριοι. Και είναι μεγάλης σημασίας το ότι το γλιτώσαμε. Και θα ήθελα να πω μια καλή κουβέντα για όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εκείνη την ώρα έπαιξαν έναν ρόλο, εντός και εκτός Ελλάδας, ανέλαβαν μια ευθύνη δύσκολη αλλά τελικώς το αποτέλεσμα τους δικαιώνει”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη φυσικά εδώ λησμονεί (επιλεκτικά) να αναφέρει ότι εάν τότε εγκαταλείπαμε το ευρώ θα διαλυόταν η Ευρωζώνη, πράγμα που παραδέχτηκε η Μέρκελ. Θα μας άφηναν, λοιπόν, να φύγουμε από το ευρώ; Και, μήπως, εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν η Ελλάδα Αργεντινή αλλά όλη η Ευρώπη; Και για να σωθεί η μερκελική Ευρώπη, θυσιάστηκε η Ελλάδα και ο λαός της;

Σχετικά άρθρα