Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης πήρε τον Σκυλακάκη – Του λείπουν Μάνος, Ξαφά, Λυμπεράκη, Τζήμερος

Ο Μητσοτάκης πήρε τον Σκυλακάκη – Του λείπουν Μάνος, Ξαφά, Λυμπεράκη, Τζήμερος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δράση, Θάνος Τζήμερος, Θόδωρος Σκυλακάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιράντα Ξαφά, Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Μάνος,

Καζάνι που βράζει θυμίζει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, από τις τελευταίες κινήσεις του νεόκοπου προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις οποίες πιστοποιείται και με τον πλέον επίσημο τρόπο η απόφαση του όχι μόνο να αλώσει το κόμμα αλλά και να το μεταλλάξει από ένα κόμμα κοινωνικού φιλελευθερισμού σε ένα ακραιφνώς νεοφιλελεύθερο μόρφωμα.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αγκαλιάσει την “Δράση” του Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε μεγάλο αριθμό βουλευτών και στελεχών της ΝΔ που προς το παρών βέβαια για ευνόητους λόγους κρατούν χαμηλούς τόνους.

Σε αντίθεση με την βάση του κόμματος που ήδη το “γλεντάει” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας από τον Κυριάκο να φέρει στην ΝΔ τον Τζήμερο, τον Μάνο, τη Ξαφά, τη Λυμπεράκη και όλους όσους μπορούν να την μεταλλάξουν σε ένα σκληρό αντικοινωνικό και ανάλγητο μόρφωμα.

Πάντως και σε επίπεδο βουλευτών και στελεχών υπάρχει μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο για το αγκάλιασμα του Σκυλακάκη και όλων όσων αυτός πρεσβεύει, αλλά και το γεγονός ότι η συμμαχία αυτή έγινε την ίδια μέρα που ο Μητσοτάκης όρισε νέους γραμματείς στη Νέα Δημοκρατία, Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) τον Βασίλη Σπανάκη, που είχε πρωταγωνιστήσει στην καλπονοθεία των εκλογών της ΑΔΕΔΥ -και για κάποιους έπαιξε τον ίδιο ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ που ανέδειξαν “νικητή” τον Μητσοτάκη-, Επιστημονικών Φορέων τον Γιάννη Καλλιάνο γνωστό μετεωρολόγο και πρώην στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και Οργανωτικού τον Στέλιο Κονταδάκη.

Έχει προηγηθεί βέβαια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πογκρόμ στελεχών του κόμματος – με τελευταίο αυτό του Γιάννη Οικονόμου- όχι λόγω ανικανότητας, αλλά γιατί ο Πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί ένα καθαρά “μητσοτακικό” κόμμα με δικούς του ανθρώπους που θα μπορούν να υλοποιήσουν τις πολιτικοοικονομικές επιλογές τους, χωρίς αντιρρήσεις.

Και επειδή δεν υπάρχουν και πολλοί άξιοι πολιτικοί και στελέχη -μάλλον ελάχιστοι είναι αυτοί- που να μπορούν να συμφωνήσουν με τις αντικοινωνικές πολιτικές του Μητσοτάκη τόσο σε επίπεδο οικονομίας, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, ο πρόεδρος της ΝΔ άρχισε να κάνει “μεταγραφές” τύπου Σκυλακάκη.

Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος το μεσημέρι της Πέμπτης όταν μετά την συμφωνία με τη “Δράση” του Σκυλακάκη δήλωσε ότι με τα νεοφιλελεύθερα στελέχη της Δράσης θα δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία μια Ομάδα Δράσης για την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. Η ομάδα αυτή, με επικεφαλής τον κ. Σκυλακάκη, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς και γραμματείες του Κόμματος θα υλοποιεί ειδικά έργα και δράσεις στους τομείς αυτούς, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας, ευθέως τον παραμερισμό των υπαρχόντων στελεχών της ΝΔ που αρνούνται τις κοινωνικά ανάλγητες θέσεις του, για απολύσεις, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, φορολογική ασυδοσία στους πολυεθνικούς ομίλους, αποκρατικοποιήσεις του ενός ευρώ σε βάρος της δημόσιας περιουσίας κλπ.

Οι σταγόνες που θα ξεχειλίσουν το ποτήρι άρχισαν να στάζουν και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές οι αντιδράσεις στελεχών του κόμματος, που εκτιμούν ότι οι πολιτικές Μητσοτάκη το απομακρύνουν από το μεσαίο χώρο,δεν θα αργήσουν να φανούν, καθώς εκτιμούν ότι με τέτοιου είδους “μεταγραφές” χάνεται η μάχη για την προσέλκυση ψηφοφόρων, καθώς η ΝΔ γίνεται καθαρά κόμμα των ελίτ, μακρυά από την κοινωνία που υποφέρει.

Σχετικά άρθρα