Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Χατζημαρκάκης: “Να τερματιστεί η αλαζονεία των Γερμανών”

Γ. Χατζημαρκάκης: “Να τερματιστεί η αλαζονεία των Γερμανών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχελώος tv, Βίντεο, Γιώργος Χατζημαρκάκης, Μάκης Μάκκας, Τρόικα,

Η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων μέρους της προηγούμενης βοήθειας κατά 50 μονάδες βάσης, και τέλος μ’ ένα επιλεκτικό κούρεμα τόνισε ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος των “Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών”, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε συνέντευξη του στο Αχελώος tv και στο Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα.

Το σχέδιο θα εξεταστεί από τους φορείς χάραξης πολιτικής μέχρι το Μάιο ή τον Ιούνιο, αναφέρει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης και πρόσθεσε, μετά τις ευρωεκλογές και έχοντας προετοιμάσει το έδαφος, η Ελλάδα μπορεί και θα πρέπει να διεκδικήσει πιο συντονισμένα την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους σε 50 χρόνια, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και επιλεκτικό κούρεμα του χρέος, “γιατί το τελευταίο PSI βούλιαξε”.

Αναφερόμενος στην Τρόικα είπε πως πρέπει να δοθεί τέλος στο ρόλο της στην Ελλάδα και να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για το χρέος, επεσήμανε επιπλέον πως πρέπει να τερματιστεί η αλαζονεία των Γερμανών και η αποικιακού χαρακτήρα πολιτική. “Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την κατάσταση αυτή και είναι προφανές πως η Ελληνική πλευρά οφείλει να θέσει στο τραπέζι με ξεκάθαρο τρόπο την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου”, υπογραμμίζει ο κ. Χατζημαρκάκης.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ήταν η αποδοχή εκ μέρους του Βερολίνου της ευθύνης για τη ζημία που προκάλεσε στους λαούς της Ευρώπης και η έμπρακτη αναγνώριση που θα αποκαθιστά την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σε ύψος ανάλογο με το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους μετά τον πόλεμο και η σαφής συμμετοχή της Γερμανίας στην ανάκαμψη, μέσω των χρημάτων του κατοχικού δανείου.

Ειδικά για την τελευταία πρόταση, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι ένα Ταμείο Αλληλεγγύης, υπό ευρωπαϊκή αιγίδα, θα μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα τους νέους ανέργους της χώρας. «Η άνεργη νεολαία που δοκιμάζεται στην Ελλάδα αποτελεί κομμάτι του μέλλοντος της Ευρώπης και η Γερμανία δεν μπορεί να αποποιηθεί την ευθύνη που έχει για το μέλλον της ευρωπαϊκής νεολαίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης.

Σχετικά άρθρα