Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμανατίδης σε Βαρθολομαίο: Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι λύση

Αμανατίδης σε Βαρθολομαίο: Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Αμανατίδης, Θεοφάνεια, Κωνσταντινούπολη, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στην Κωνσταντινούπολη μετέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

Τι δήλωσε ο Αμανατίδης

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Αμανατίδης δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, που είναι πνευματικός φάρος. Ο κ. Βαρθολομαίος είναι αυτός που προωθεί το μήνυμα της αγάπης και της διαλλακτικότητας. Πόσο επίκαιρο τις ημέρες στις οποίες ζούμε!

Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι το φως έχει νικήσει το σκοτάδι και η αγάπη έχει κερδίσει το μίσος. Βεβαίως, τις ημέρες αυτές είμαστε κάτω από το κλίμα των άδικων θυμάτων, τα οποία έχουν πέσει στον βωμό της τρομοκρατίας, που από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι μήνυμα ελπίδας. Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι η λύση σε καμία περίπτωση. Από πλευράς μας, προωθούμε τη διαπολιτισμική και διαθρησκειακή συνεργασία».

Σχετικά άρθρα