Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν φοβούνται ούτε Αλβανούς ούτε Τούρκους»

Καμμένος: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν φοβούνται ούτε Αλβανούς ούτε Τούρκους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Πάνος Καμμένος, Προμήθειες, Στρατιωτική Θητεία, Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, είναι ισχυρές, και δεν έχουν να φοβηθούν ούτε τους Αλβανούς ούτε τους Τούρκους»δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος ερωτηθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις των ηγετών της Τουρκίας και της Αλβανίας, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τετάρτης, με θέμα την συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ότι αφορά το θέμα της στράτευσης των νέων από τα 18, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικής στράτευση νεαρών στην ηλικία των 18 ετών», υπογραμμίζοντας ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα νεαρής ηλικίας να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία, ταυτόχρονα με τη στρατιωτική τους θητεία.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, όσοι νεαροί επιθυμούν θα μπορούν να στρατεύονται και ταυτόχρονα να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία. «Να μπορούν οι νέοι να αποκτούν μια εμπειρία, π.χ. στα κομπιούτερ, έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Microsoft, μια εμπειρία με την ΜΟΜΑ σε έργα ή σε χειρισμό βαρέων μηχανημάτων», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η επαγγελματική αυτή εμπειρία θα δίδεται σε συνεργασία με οργανισμούς εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν τους στρατεύσιμους και θα τους προετοιμάσουν μελλοντικά για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

«Επιδίωξή μας είναι η ανάθεση έργου στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία μέσω συνεργασιών, και γενικότερα η “ελληνικοποίηση” των προμηθειών», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην εισαγωγική του ομιλία.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι στο πλαίσιο της νέας αμυντικής στρατηγικής που υλοποιείται από την κυβέρνηση, ένας από τους βασικούς στόχους είναι, στα ζητήματα προμηθειών οι ένοπλες δυνάμεις να συνεργάζονται με δημόσιες αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και με ιδιωτικές. Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι διανοίγονται προοπτικές και δίνονται κίνητρα για συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων με το χώρο των ενόπλων δυνάμεων και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από ιδιώτες, με μακροχρόνια ενοικίαση και ελάχιστο τίμημα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη» τη συνάντηση εργασίας μεταξύ βιομηχάνων και εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, επισήμανε ότι θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για τις επιχειρήσεις του βορειολλαδικού χώρου να συμμετέχουν στις προμήθειες του ελληνικού στρατού, και σημείωσε ότι η αποψινή ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο κ. Καμμένος με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα