Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το άγνωστο ξέσπασμα του Κωστή Στεφανόπουλου για τους ευζώνους

Το άγνωστο ξέσπασμα του Κωστή Στεφανόπουλου για τους ευζώνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Εύζωνας - Τσολιάς, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κωστής Στεφανόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

Ένα άγνωστο περιστατικό από η θητεία του εκλιπόντος Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενδεικτικό του ήθους του πολιτικού ανδρός, αποκαλύπτει ο αρθρογράφος του TRIBUNE, Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

“Συναντήθηκα πολλές φορές θεσμικά, σαν γραμματέας του ΣΑΕ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Έχω πολλά να θυμάμαι , αλλά δεν είναι προς δημοσιοποίηση. Υπάρχει όμως ένα περιστατικό που αξίζει να αναφερθώ.

Σε μία από τις πολλές επισκέψεις μας στον προεδρικό μέγαρο,όταν βρισκόμασταν στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο του ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού), Ανδρέα Άθενς, αφού τελειώσαμε την συζήτηση μετά την ενημέρωση που κάναμε, ο Άθενς λέει στον Στεφανόπουλο:

– κ. Πρόεδρε θέλω μία χάρη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έρθει για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Νέα Υόρκη, ένα άγημα με τους τσολιάδες της Προεδρικής φρουράς. Θα θέλαμε εάν είναι δυνατόν να έρθει και σε μια άλλη πόλη των ΗΠΑ.

Ο Στεφανόπουλος αμέσως συμφώνησε και κάλεσε στο γραφείο, τον αξιωματικό που ήταν υπεύθυνος για την Προεδρική φρουρά.

Αφού του ζήτησε να ικανοποιηθεί το αίτημα τον ρώτησε με ποια διαδικασία επιλέγονται οι εύζωνες για αυτό το ταξίδι.

– Επιλέγουμε τους πιο εύσωμους και αυτούς που γνωρίζουν αγγλικά , απαντά ο αξιωματικός.

Ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε! Με σηκωμένο τον τόνο της φωνής ο Στεφανόπουλος του λέει:

– Όλα τα παιδιά εδώ είναι εύσωμα! Τι επιλογές είναι αυτές; Τι θα πει να γνωρίζουν αγγλικά; Δεν θα κάνουν διπλωματία! Για παρέλαση τους στέλνουμε! Αν ένα παιδί είναι από χωριό και δεν έμαθε αγγλικά δεν μπορεί να πάει; Αυτό που κάνετε είναι ρουσφέτι! Δεν θα ξαναγίνει! Να κάνετε κλήρωση και να είμαι παρών!

Εγώ και ο Άθενς έχουμε μείνει αποσβολωμένοι , έχουμε κουρνιάσει στις καρέκλες μας και απλά κοιταζόμαστε. Ο δε αξιωματικός έφυγε με την ουρά στα σκέλια.

Ο Στεφανόπουλος πράγματι ήταν ένας πράος άνθρωπος. Υπήρχαν όμως στιγμές που όταν θύμωνε , παρά το μικρό δέμας, με το ύφος, τον τόνο της φωνής και τα επιχειρήματα, σου έδινε την εντύπωση ενός γίγαντα και δεν σου άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.
Με αυτό το κομμάτι αποχαιρετώ τον Πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο.

Υ.Γ. 1) Υπήρχαν και άλλα περιστατικά με τον Κωστή Στεφανόπουλο που αξίζουν κάποτε να αναφερθώ, όπως με τον τότε Αμερικανό πρέσβη κ. Μπερνς. Ίσως κάποια άλλη φορά μετά από χρόνια.

Υ.Γ. 2) για να προλάβω τους κακεντρεχείς .

α) Τα μέλη του προεδρείου του ΣΑΕ ήταν εκλεγμένα και όχι διορισμένα, από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις των αποδήμων σε τακτικές συνελεύσεις τους”.

β) Οι θέσεις αυτές ήταν αμισθί!

Σχετικά άρθρα