Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ιστορικό βίντεο που ανέβασε ο Ομπάμα στο Facebook από την Ακρόπολη

Το ιστορικό βίντεο που ανέβασε ο Ομπάμα στο Facebook από την Ακρόπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ακρόπολη, Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Παρθενώνας,

Ένα βίντεο από την περιήγησή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, που ισοδυναμεί με την ισχυρότερη τουριστική καμπάνια που θα μπορούσε να επιτευχθεί ποτέ, ανέβασε στο Facebook ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στο σχόλιο με το οποίο συνόδευσε το βίντεο ο πρόεδρος Ομπάμα έστειλε εκ νέου μηνύματα για τη Δημοκρατία με έντονες αναφορές στην ιστορία.

Στο συγκεκριμένο βίντεο ο Ομπάμα αρχικά σημειώνει ότι μια από τις χαρές του να είσαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι να γνωρίζεις τον κόσμο και την ιστορία του.

«Έχουμε πίσω μας τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και ένα μέρος της Αθήνας» λέει ο Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας ότι «εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες όπως η δημοκρατία και η έννοια του πολίτη», όπως είπε και στην ιστορική ομιλία του στο «Σταύρος Νιάρχος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, επέλεξε από τον Βράχο της Ακρόπολης να στείλει το μήνυμα «είμαστε μέρος της κοινότητας των εθνών που λύνει προβλήματα και κάνει το καλύτερο για την ανθρωπότητα».

«Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία της χώρας αυτής. Στεκόμενος εδώ στην Ακρόπολη, στο χώρο γέννησης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεσαι την αξία μιας κυβέρνησης του λαού, από το λαό, για τον λαό – και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θα ζούμε, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν» αναφέρει κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ανήρτησε ο Μπαράκ Ομπάμα:

Σχετικά άρθρα