Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: Ο Μητσοτάκης για ένα τσιτάτο μπέρδεψε τον Ρουσσώ με τον Μοντεσκιέ

Απίστευτο: Ο Μητσοτάκης για ένα τσιτάτο μπέρδεψε τον Ρουσσώ με τον Μοντεσκιέ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διάκριση Εξουσιών, Διαπλοκή, Διαφωτισμός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Σε μία ανεπανάληπτη γκάφα ολκής προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του σε μία προσπάθεια να παραθέσει ένα… τσιτάτο έναντι του Αλέξη Τσίπρα για να λάβει το στημένο χειροκρότημα κλακαδόρων και βουλευτών της παράταξής του.

Έχοντας πρώτα τονίσει πως ο ίδιος πήρε τρία πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού σε αντιδιαστολή με το ένα από το Μετσόβειο του Αλέξη Τσίπρα και φιλοτεχνώντας για τον εαυτό του τον τίτλο του περισπούδαστου ανά τον κόσμο, απέδωσε στον Ζαν Ζακ Ρουσσώ τη διάκριση των εξουσιών (εκτελεστική, δικαστική, νομοθετική) σε μία προσπάθεια να υπερθεματίσει για τη γαλάζια ρητορική περί “παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη”.

Ωστόσο, όπως φαίνεται τόσο στο Χάρβαρντ όσο και στα δύο άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον είχε κάποιες απουσίες, καθώς η διάκριση των εξουσιών διατυπώθηκε από τον επίσης φιλόσοφο και συγγραφέα του Διαφωτισμού, Μοντεσκιέ.

Το θέμα πάντως δεν άφησε ασχολίαστο ο πρωθυπουργός, ο οποίος σήκωσε το γάντι και με σκληρό “καρφί” του υπενθύμισε πως ο ίδιος το μόνο που θυμάται από τον Ρουσσώ είναι όχι η διάκριση των εξουσιών αλλά το… κοινωνικό συμβόλαιο (που αποτελεί και το μεγάλο έργο του Γάλλου φιλοσόφου).

Σχετικά άρθρα