Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασιλειάδης: Θα μπουν κανόνες διαφάνειας στην χρηματοδότηση των κομμάτων

Βασιλειάδης: Θα μπουν κανόνες διαφάνειας στην χρηματοδότηση των κομμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Βασιλειάδης, Δάνεια, Διαπλοκή, Διαφθορά, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Χρηματοδότηση Κομμάτων,

Για το νομοσχέδιο που αφορά τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων μίλησε στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη, o Γιώργος Βασιλειάδης, Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε πως το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να λογοδοτήσουν για τον υπέρογκο δανεισμό οι υπεύθυνοι των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Διευκρίνισε πως πολιτικό χρήμα είναι ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων, είτε μιλάμε για κρατική χρηματοδότηση, είτε για ιδιωτική χρηματοδότηση και πρόσθεσε πως θα βάλουμε κανόνες διαφάνειας, μετά και την ανεξαρτητοποίηση της επιτροπής του ελέγχου για το πόθεν έσχες και το πολιτικό χρήμα, σε ένα τομέα που η χώρα μας είναι αρκετά πίσω.

Σημείωσε πως το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση με τους θεσμούς, ακόμα και αν δεν ήταν προαπαιτούμενο θα γινόταν νόμος του κράτους, καθώς βρίσκεται στο βασικό κορμό τους σχεδίου της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Οι υπεύθυνοι των κομμάτων θα λογοδοτήσουν. Είναι σημαντικό να φανεί τι έχει γίνει στο παρελθόν… από την άλλη πλευρά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά που γινόντουσαν μέχρι τώρα δεν θα ξαναγίνουν» και πρόσθεσε πως άνθρωποι που ήταν στο απυρόβλητο τη δεκαετία του 90 όπως ο κ. Ψυχάρης θα περάσει το κατώφλι της δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα