Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παίρνει “πάνω” του τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας – Το σχέδιο του Μαξίμου

Παίρνει “πάνω” του τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας – Το σχέδιο του Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διαπλοκή, Θάσος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Φίλης, Πυρκαγιά, Σχολεία,

Ηχηρό “παρών” σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, βγαίνοντας μπροστά και αγγίζοντας κάθε πτυχή των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο ίδιος το έργο της αποδόμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της καλλιέργειας του επιχειρήματος της ΝΔ πως είναι αποκομμένος από την κοινωνία και κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προς επίρρωση τούτου από το πρωθυπουργικό επιτελείο σημειώνουν ότι αποτελεί ειρωνία να κατηγορεί για απουσία τον Αλέξη Τσίπρα το κόμμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που η μόνη σχέση που έχει σταθερά ανεπτυγμένη είναι με τις διάφορες ελίτ, προεξαρχόντων φυσικά των καναλαρχών.

Οι δύο χθεσινές εμφανίσεις του πρωθυπουργού αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Από τη μία ταξίδεψε στη Θάσο για να διαπιστώσει το εύρος της καταστροφής από την πυρκαγιά, ανακοινώνοντας παράλληλα άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ από την άλλη το ίδιο απόγευμα βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας για να δώσει τα εύσημα στον Νίκο Φίλη για την ομαλή – για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια – έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ειδικά για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κενά σε βιβλία και καθηγητές σε όλη την επικράτεια από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν πως εάν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορούν να βρεθούν λύσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και εν μέσω δημοσιονομικής ασφυξίας.

Παράλληλα, στηλιτεύουν τη στάση της ΝΔ που για να μην επικοινωνηθεί στην κοινωνία το επίτευγμα της Παιδείας, ασχολούνται ακόμα με τα απόνερα της ΔΕΘ και την υποτιθέμενη παρέμβαση Τσίπρα για την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, παραθέτοντας σωρεία δηλώσεων τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και πολλών γαλάζιων στελεχών που προεξοφλούν την αντισυνταγματικότητα του νόμου από το ανώτατο δικαστήριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος της επαφής με την καθημερινότητα και την κοινωνία εντάσσονται και οι αλλεπάλληλες επισκέψεις του πρωθυπουργού σε εγκαίνια μεγάλων έργων υποδομών, όπως αυτοκινητοδρόμων, του Μετρό Θεσσαλονίκης, του νοσοκομείου της Σαντορίνης και του αεροδρομίου της Πάρου, τα οποία έχουν ξεπαγώσει και βαίνουν προς ολοκλήρωση με “πετσοκομμένο” τίμημα για το Δημόσιο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προετοιμασία για το Κυπριακό

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο ετοιμάζεται και για το μαραθώνιο διεθνών επαφών που έχει μπροστά του μέχρι το τέλος του μήνα, με αποκορύφωμα τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Για αυτό το λόγο σήμερα περνά το κατώφλι του Μαξίμου ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ ‘Αιντε, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το Κυπριακό, για το οποίο την περασμένη εβδομάδα είχε δείπνο εργασίας ο πρωθυπουργός με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Σχετικά άρθρα