Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας θα πάει τη Δευτέρα σε νησί αλλά όχι σε αυτό που είχε προγραμματίσει

Ο Τσίπρας θα πάει τη Δευτέρα σε νησί αλλά όχι σε αυτό που είχε προγραμματίσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Αποστόλου, Θάσος, Κεφαλονιά, Νίκος Τόσκας, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Θάσο για να επισκεφθεί τις περιοχές οι οποίες «χτυπήθηκαν» από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το ξημερώματα του Σαββάτου στο νησί.

Ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να επισκεφθεί την Κεφαλονιά τη Δευτέρα για να παραστεί στον αγιασμό και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α’ και Β’ Λύκειο στη θέση «Φαραώ» αλλά λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Θάσο η επίσκεψη αυτή ματαιώθηκε.

Στη Θάσο βρίσκεται ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη με φορείς του νησιού στην οποία έγινε μια συνολικής εκτίμηση της κατάστασης από τη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι έχει συνολική εικόνα των πυρκαγιών υπογραμμίζοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε απόλυτη ετοιμότητα.

Επίσης, σημείωσε, ότι το νησί της Θάσου έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται για την καταβολή αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε με έμφαση ότι με την κατάσβεση όλων των εστιών θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

Σχετικά άρθρα