Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Η κυβέρνηση “κόβεται” στο μάθημα των δημοσίων οικονομικών

ΝΔ: Η κυβέρνηση “κόβεται” στο μάθημα των δημοσίων οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιονομικό Έλλειμμα, Δημοσιονομικό Κενό, Ελληνική Κυβέρνηση, Κρατικός Προϋπολογισμός, Νέα Δημοκρατία, Φοροδιαφυγή,

«Η κυβέρνηση στο μάθημα των δημοσίων οικονομικών κόβεται», σχολιάζει η ΝΔ, απαντώντας σε πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες νωρίτερα δήλωναν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2016 και την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού.

«Η αλήθεια είναι μια: Αρκούσε μόλις ένας μήνας (Ιούλιος) αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για να διαλυθεί η εικονική πραγματικότητα που καλλιεργούσε η κυβέρνηση», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Ν.Δ.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «στο δελτίο με τα προσωρινά στοιχεία της εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει (Πίνακας 1Α) ότι αν δεν υπήρχε η κυβερνητική στάση πληρωμών (3.297 εκατ. ευρώ κάτω από το στόχο) το πρωτογενές αποτέλεσμα (έσοδα – έξοδα, πλην τόκων) θα υπολείπονταν του στόχου κατά 600.000.000 ευρώ».

Η Νέα Δημοκρατία προσθέτει ότι έχει προειδοποιήσει πως «η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν οδηγεί πουθενά. Συντηρεί την ύφεση, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους, θεριεύει τη φοροδιαφυγή».

«Όποιος λέει την αλήθεια και προειδοποιεί υπεύθυνα και έγκαιρα δεν υπονομεύει την δημοσιονομική προσπάθεια, όπως ισχυρίζονται οι “γνωστοί – άγνωστοι” – φερέφωνα της κυβέρνησης. Την υπηρετεί», καταλήγει η Ν.Δ.

Σχετικά άρθρα