Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπίρκενφελντ: Σε «παγκόσμια εγκληματική οργάνωση» ο Σκλαβούνης της Ν.Δ.

Μπίρκενφελντ: Σε «παγκόσμια εγκληματική οργάνωση» ο Σκλαβούνης της Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UBS Επενδυτική Τράπεζα, Μπράντεϊ Μπίρκενφελντ, Νέα Δημοκρατία, Φοροδιαφυγή, Χρήστος Σκλαβούνης,

Ο Μπράντεϊ Μπίρκενφελντ μίλησε στην RealNews για τον τρόπο που καταθέσεις από την Ελλάδα διοχετεύονταν εκτός συνόρων, αλλά και συνολικά για το ρόλο και τις πρακτικές της UBS στα φαινόμενα φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι ο Μπίρκενφελντ πρωτοστάτησε τη διετία 2008-2009 στην αποκάλυψη των μεθοδεύσεων της UBS στις ΗΠΑ για να μπορούν οι πελάτες της να φοροδιαφεύγουν.

“Έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης”

Στο δημοσίευμα χαρακτηρίζει την τράπεζα, της οποίας του ελληνικού τμήματος ηγείτο στο παρελθόν ο κ.Σκλαβούνης, «παγκόσμια εγκληματική οργάνωση», η οποία «έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης, υποκλοπής αλληλογραφίας, απάτης τίτλων, φοροδιαφυγής κτλ. για πολλές δεκαετίες».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα, επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου «είχε αρνηθεί να παραλάβει στοιχεία από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».

Πρόκειται για την τράπεζα του κ.Σκλαβούνη, «ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΤΧΣ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και παραμένει, ακόμα και σήμερα, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ», σημειώνεται.

«Δεν μας προξενεί εντύπωση. Επί δεκαετίες, μια κάστα «ανέγγιχτων», εύπορων, επιχειρηματιών, μπορούσε να διακινεί μαύρο χρήμα και να φοροδιαφεύγει, αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είχαν καμιά διάθεση να «ενοχλήσουν» τους φίλους τους», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οπως υπογραμμίζεται, «ο κ.Μητσοτάκης αυταπατάται, θεωρώντας ότι τίποτα δεν άλλαξε, και προδίδει τις σκέψεις του, από τις επιλογές προσώπων που κάνει. Τον πληροφορούμε ότι οι εποχές της ανομίας, του “κουκουλώματος” και του “δούναι και λαβείν” με τους πλούσιους φοροφυγάδες “φίλους”, παρήλθαν ανεπιστρεπτί”.

Σχετικά άρθρα