Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το χρεοκοπημένο κράτος καταργεί τη μεσαία τάξη”

“Το χρεοκοπημένο κράτος καταργεί τη μεσαία τάξη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δράση, Πάνος Μιχαλόπουλος,

Τίτλο “το χρεοκοπημένο κράτος χρεοκοπεί τη μεσαία τάξη” έχει το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της Δράσης, Πάνου Μιχαλόπουλου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι “με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το καθαρό νέο ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων, που συσσωρεύτηκε το 2013, ανέρχεται σε 7,6 δισ. ευρώ. Το νέο χρέος αφορά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξοντωτική φορολογία και προστίθεται στα υφιστάμενα παλαιά χρέη προς το κράτος, αλλά και προς τη ΔΕΗ (πάνω από 1 εκ. νοικοκυριά), τις τράπεζες (περίπου 500 χιλιάδες), τα ταμεία αυτασφάλισης (ΟΑΕΕ κ.λπ. και εδώ κοντά στο μισό εκατομμύριο οικογένειες) και οδηγεί μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης στη χρεοκοπία. Στόχος να βρουν τα κόμματα των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, χρήματα για προεκλογικές παροχές και προεκλογικούς διορισμούς (10 χιλιάδες το 2014)”.

Και συνεχίζει:

“Το πιο προκλητικό είναι ότι τα κόμματα αυτά έχουν τα ίδια χρεοκοπήσει, καθώς χρωστούν στις κρατικές κατά 85% τράπεζες πάνω από 270 εκ., τα οποία ποτέ δεν πρόκειται να αποπληρώσουν. Τα κόμματα της χρεοκοπίας, αφού χρεοκόπησαν τα ίδια, αφού χρεοκόπησαν το κράτος, τώρα χρεοκοπούν και τους πολίτες ατομικά, οδηγώντας τη μεσαία τάξη στην καταστροφή και την απόγνωση. Απόγνωση που γίνεται βαθύτερη, όταν η αντιπολίτευση το μόνο που έχει να προτείνει είναι μια παντελώς ανέφικτη επιστροφή στο παρελθόν”.

Σχετικά άρθρα