Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήλωση Κούλογλου για τα 72 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο με “μπηχτές” στο Βερολίνο

Δήλωση Κούλογλου για τα 72 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο με “μπηχτές” στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Δίστομο, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ναζί, Στέλιος Κούλογλου, ΣΥΡΙΖΑ,

Με αφορμή τη συμπλήρωση των εβδομήντα δύο χρόνων από τη ναζιστική θηριωδία στο Δίστομο, της 10ης Ιουνίου 1944, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πέρασαν 72 χρόνια από τη σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944 στο Δίστομο που στοίχισε 218 ανθρώπινες ζωές. Έγκυες γυναίκες και παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες στην κατεχόμενη Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια, από κέντρα εξουσίας στο Βερολίνο αλλά δυστυχώς και εγχώριους κύκλους, εκδηλώνεται μια συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας και εξωραϊσμού των παραχαρακτών της, όπως έγινε με αφορμή τη μάχη της Κρήτης.

Σκοπός της εκστρατείας αυτής είναι η ιστορική λήθη και η παραγραφή του ηθικού και υλικού χρέους της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας.

Με μια σειρά από εκδηλώσεις, όπως πέρυσι για τα ελληνικά ολοκαυτώματα και ένα μήνα πριν με την ημερίδα στις Βρυξέλλες για τα 75 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης, τα ιστορικά δίκαια της Ελλάδας έχουν αναδειχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανάλογες πρωτοβουλίες θα εκδηλωθούν και την επόμενη χρονιά, ως ελάχιστος φόρος τιμής για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και δολοφονήθηκαν άνανδρα».

Σχετικά άρθρα