Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεξιά “αιμορραγία” στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Καρατζαφέρης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος, Το ΠΟΤΑΜΙ, Φαήλος Κρανιδιώτης,

Έτοιμος να καλύψει το μεγάλο κενό που de facto αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη στροφή στο μεταρρυθμιστικό κέντρο εμφανίζεται σε συνομιλητές του ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ο γνωστός δικηγόρος και στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά με τη δημιουργία της Νέας Δεξιάς φιλοδοξεί να καλύψει τόσο τον χώρο της “πατριωτικής δεξιάς”, η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει βρει καταφύγιο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσο και τον παραδοσιακό δεξιό ψηφοφόρο που δεν καλύπτεται από τις νεοφιλελεύθερες κορώνες της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης είχε διαγραφεί από τον κ. Μητσοτάκη για το σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί “κρεμάλας” με αφορμή την αναφορά Μουζάλα στα Σκόπια ως “Μακεδονία”, Νωρίτερα ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου, ο κ. Κρανιδιώτης είχε ταχθεί στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αρθρώνοντας μια ρητορική αναγκαιότητας συσπείρωσης του χώρου, και αποτροπής διολίσθησης της Νέας Δημοκρατίας στον κυνισμό του νεοφιλελευθερισμού, και τις απόψεις του αυτές δεν τις εγκατέλειψε ποτέ.

Με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών και το ουσιαστικό “κάψιμο” όλης της στρσατηγικής Μητσοτάκη που είχε επενδύσει στην εκλογολογία λόγω μίας ενδεχόμενης αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις, ο Φαήλος Κρανιδιώτης εμφανίζεται έτοιμος να “εισπράξει” τόσο την απογοήτευση από την ψυχρολουσία στη Συγγρού, όσο και τη δυσαρέσκεια από την γαλάζια επίθεση αγάπης σε πρόσωπα και στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν κόκκινο πανί για τη μεγάλη βάση της ΝΔ.

Στις πιέσεις αυτές προς τη Νέα Δημοκρατία οφείλει να συμπεριλάβει κανείς και τις αντίστοιχες από την Εθνική Ενότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Τάκη Μπαλτάκου. Όπως και να έχει και παρά τις σχετικές διαψεύσεις της Συγγρού, η Νέα Δημοκρατία την ώρα που ο Μητσοτάκης συνεχίζει το νεοφιλελεύθερο φλερτ με το “κέντρο”, εμφανίζεται έτοιμη να αιμορραγήσει από τα δεξιά, με τις κορώνες Γεωργιάδη και Βορίδη να μην φαίνονται ικανές να επουλώσουν τα τραύματα…

Σχετικά άρθρα