Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Γιατί η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία

Βαρουφάκης: Γιατί η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BusinessInsider, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρώπη,

“Η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι η ίδια η Ευρώπη» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, σε βίντεο-μήνυμα του που δημοσιεύει ο Business Insider.

«Η Ευρώπη εξάγει αποπληθωρισμό, εξάγει κρίσεις», τόνισε ο πρώην υπουργός και «διεθνής αστέρας» πλέον των παγκόσμιων οικονομιών.
«Θα γίνουμε ότι ήταν η Κίνα πριν 10 χρόνια, 20 φόρες πιο πολύ όμως, γιατί είμαστε πολλή μεγαλύτερη οικονομία από ότι ήταν η Κίνα πριν δέκα χρόνια», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

«Με άλλα λόγια θα πρέπει να πουλάμε, να πουλάμε και να ξανά πουλάμε στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά να μην αγοράζουμε από τον υπόλοιπο κόσμο τα προϊόντα του» εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης για να προσθέσει, «Αυτό είναι μια εξαγωγική κρίση, εξάγουμε αποπληθωρισμό στον υπόλοιπο κόσμο και αν πετύχουμε τελικά σε αυτό, θα καταστρέψουμε τον υπόλοιπο πλανήτη».
«Εάν δεν πετύχουμε, τότε θα βρεθούμε εμείς σε οικονομική ανισορροπία», συνέχισε ο πρώην υπουργός, την ίδια ώρα που μάχεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, για να συνοψίσει λέγοντας, «αυτό που υποστηρίζω είναι ότι η Ευρώπη αποτελεί έναν υπαρκτό και σαφή κίνδυνο στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας».

Σχετικά άρθρα