Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαριάς: Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μαριάς: Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νότης Μαριάς, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, κατήγγειλε με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Russia today», ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς.

«Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής, απαριθμώντας τις παραβιάσεις της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο, τις απειλές με casus-belli προς την Ελλάδα και υπενθυμίζοντας την κατάληψη του 37% του κυπριακού εδάφους.

Ο Νότης Μαριάς υπογράμμισε παράλληλα, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της χώρας, την έλλειψη ελευθερίας στον Τύπο, την φίμωση των πολιτών και τους συνεχείς βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων.
Με αυτά τα δεδομένα, «η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε.

Σχετικά με την προσφυγική κρίση, κατήγγειλε την Τουρκία ότι «υποθάλπει τα δουλεμπορικά κυκλώματα και έχει γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες».
Σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι «για άλλη μια φορά η Τουρκία εκβιάζει την ΕΕ απαιτώντας επιπλέον μπαξίσια (…) επιμένοντας για την κατάργηση της βίζας στους Τούρκους πολίτες, χωρίς να έχει εκπληρώσει η ίδια τις προϋποθέσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί».

Σχετικά άρθρα