Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνωστισμός και νέα “αποκόμματα” στις παρυφές της ακροδεξιάς

Συνωστισμός και νέα “αποκόμματα” στις παρυφές της ακροδεξιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Καρατζαφέρης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Νικολόπουλος, Τάκης Μπαλτάκος, Φαήλος Κρανιδιώτης,

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί το άνοιγμα στο “μεταρρυθμιστικό κέντρο” με… ακροδεξιά αντανακλαστικά, οι ζυμώσεις στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς πολυκατοικίας έχουν πάρει φωτιά.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται ακόμα δεν έχει αποκρυσταλωθεί καθώς οι μυστικές συναντήσεις και τα σενάρια για τα τελικά πολιτικά σχήματα συνεχώς μεταβάλλονται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο “τηλεοπτικά” διαγραφείς από τη ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης, ακραιφνής σαμαρικός, πραγματοποιεί διερευνητικές συζητήσεις για νέα πολιτική κίνηση που θα εκφράσει το χώρο της “καθαρόαιμης δεξιάς”, καθώς εμφανίζεται απρόθυμος – επί της αρχής – να μετέχει στο εγχείρημα του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι ο ίδιος, λόγω του ότι είναι ο μόνος που έχει «μετρηθεί» σε εκλογές και διαθέτει ένα δίκτυο στελεχών σε όλη την Ελλάδα, που θα ηγηθεί. Στην εκτίμηση αυτή μοιάζει να συναινεί και ο Τάκης Μπαλτάκτος, πρ. Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος και έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή μεταξύ των διαφόρων στελεχών, με το ενδιαφέρον του να στρέφεται, προφανώς, στο δίδυμο Κρανιδιώτη – Καρατζαφέρη.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν την εμπειρία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. επισημαίνουν ότι έχει πολλά στην πλάτη του και, συνεπώς, δεν μπορεί να ηγηθεί ο ίδιος ενός νέου σχήματος που θα βρεθεί απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Αλ. Τσίπρα.

Ενδιαφέρον, ως προς τις ζυμώσεις στον «πατριωτικό» χώρο, αναμένεται να έχει και η συνδιάσκεψη του Κόμματος του Νίκου Νικολόπουλου που πραγματοποιείται το σαββατοκύριακο με αποκλειστικό ζήτημα τη στάση έναντι των συνεργασιών.

Σχετικά άρθρα