Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με νέο δεξιό κόμμα διεμβολίζεται η ΝΔ του Κυριάκου – Ποιοι μετέχουν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Καρατζαφέρης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τάκης Μπαλτάκος, Φαήλος Κρανιδιώτης,

Τον… ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς θέλει να δημιουργήσει ο Καρατζαφέρης με τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό θα “βάλει το χέρι του” καθώς φαίνεται ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος.

Στο εγχείρημα θα βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες του tribune οι ΡΙΖΕΣ του Βασίλη Καπερνάρου, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας απόστρατων αξιωματικών που μετείχε και στις ευρωεκλογές του 2014, πιθανότατα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Σταυρούλα Ξουλίδου που μετά τη μη υπουργοποίησή της “έκοψε” λάσπη από τους ΑΝΕΛ, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου.

Θα είναι στα πρότυπα ρεπουμπλικανικού κόμματος, θα φλερτάρει με το Grexit με σαφή ευρωσκεπτικιστική ιδεολογία και θα είναι οργανωμένο στη βάση των συνιστωσών με κεντρικό πυλώνα τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Ούτε ο Καρατζαφέρης ούτε ο Μπαλτάκος θα ηγηθούν του νέου σχήματος σύμφωνα με πληροφορίες. Βασικός στόχος της ομάδας ήταν η ενεργοποίηση του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Φράγκου, ο οποίος όμως μάλλον δεν επιθυμεί να σηκώσει το βάρος. Το σχήμα, πάντως, θα έχει τη στήριξη των απόστρατων που θα μετέχουν ενώ δεν αποκλείεται να αναζητηθεί άλλος στρατηγός προκειμένου να ηγηθεί.

Η διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη από τη Ν.Δ. την ίδια στιγμή αλλάζει τα δεδομένα, καθώς ο δικηγόρος και εκ των συνομιλητών του Αντ. Σαμαρά δηλώνει ευθέως ότι στις προθέσεις του περιλαμβάνεται η προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός πολιτικού σχήματος με ρεπουμπλικανικά χαρακτηριστικά. Πλην όμως παραμένει άγνωστο εάν τελικά θα συστρατευθεί με το σχήμα των υπολοίπων.

Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις. Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκης θεωρούν ότι οι όποιες διαρροές, εάν υπάρξουν, θα είναι μικρές και θα ελαχιστοποιηθούν όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές και θα αυξάνεται η πόλωση. Επιπλέον στοιχείο αισιοδοξίας αποτελεί και το γεγονός ότι, όπως λένε, οι γαλάζιοι η πλειοψηφία των στελεχών που εμφανίζονται να θέλουν να δημιουργήσουν το νέο κόμμα έχουν πολλά χρόνια πολιτικής στην πλάτη του και η κοινωνία τα έχει δει κρίνει και απορρίψει.

 

Σχετικά άρθρα