Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρή επίθεση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών σε Τσίπρα – Παυλόπουλο

Σφοδρή επίθεση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών σε Τσίπρα – Παυλόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γενοκτονία Αρμενίων, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Προκόπης Παυλόπουλος, Σερζ Σαρκσιάν, Τουρκία,

Σφοδρότατη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του έλληνα πρωθυπουργού εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα σχετικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων κατά τις συναντήσεις του αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα […] εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

“Οι εν λόγω δηλώσεις [σ.σ. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων] είναι αποτέλεσμα μίας παθητικής νοοτροπίας που αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας είναι χτισμένες πάνω στην κοινή έχθρα και σε συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά της τουρκικής ταυτότητας.

Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει έρεισμα σε όσους φέρνουν στο προσκήνιο με κάθε ευκαιρία μία ανάγνωση της ιστορίας που είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, που είναι μονομερής και εμμονική.

Σχετικά άρθρα