Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίβει τα χέρια του ο Μητσοτάκης για την παραίτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Τρίβει τα χέρια του ο Μητσοτάκης για την παραίτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης,

Τρίβει τα χέρια του ο Μητσοτάκης για την παραίτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα μπορέσει πιο εύκολα να ελέγξει και την νεολαία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έχει επιλέξει διάδοχο για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, ενώ η επιχείρηση άλωσης της ΝΔ θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα μέχρι το συνέδριο του κόμματος στα τέλη Απριλίου.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ΝΔ σχολίαζαν με αφορμή την παραίτηση του Σάκη Ιωαννίδη, ότι ήταν θετική η θητεία του στην προεδρία της νεολαίας του κόμματος και πως η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να θέλουν να μπουν στην ουσία του ζητήματος.

Σημειώνεται ότι ο Σάκης Ιωαννίδης παραιτήθηκε επειδή διαφώνησε με την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκης να ανακοινώσει διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 20 Μαρτίου πριν ολοκληρωθεί η θητεία του, όπως ορίζει το καταστατικό της νεολαίας της Ν.Δ..

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της νεολαίας της ΝΔ άφησε επίσης αιχμές για την απόφαση του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα λειτουργούν με βάση το καταστατικό τους κι όχι τις επιθυμίες ή τους προσωπικούς σχεδιασμούς των στελεχών τους, όσο υψηλό αξίωμα κι αν έχουν».

Οι συνεργάτες του Μητσοτάκη, επιχειρώντας να απαντήσου στις καταγγελίες του Σάκη Ιωαννίδη τόνιζαν τα εξής:

– Σύμφωνα με το Καταστατικό, το Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προκηρύσσεται με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την Κεντρική Επιτροπή της νεολαίας.

– Επί τέσσερις δεκαετίες το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ γίνονται πριν το Συνέδριο του κόμματος. Η θητεία όλων των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ είναι τριετής αλλά όχι ημερολογιακά συγκεκριμένη καθώς προκύπτει από την προκήρυξη του Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Οι διαδικασίες, δε γίνονται σε προκαθορισμένη ημερομηνία, αλλά καταστατικά προβλέπεται εύλογο χρονικό διάστημα.

– Επιπλέον να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ αλλά και η θητεία του Γραμματέα του κόμματος είναι τριετής, χωρίς όμως να έχει αυστηρή ημερομηνία λήξης στα τρία έτη (1095 ημέρες) αλλά μπορεί να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν ή μετά τη συμπλήρωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά άρθρα