Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σόου που έδειξε ότι η Ευρώπη δεν λειτουργεί η συμφωνία του καλοκαιριού”

“Σόου που έδειξε ότι η Ευρώπη δεν λειτουργεί η συμφωνία του καλοκαιριού”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BusinessInsider, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Γιάνης Βαρουφάκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Η συμφωνία του καλοκαιριού ήταν ένα σόου που δείχνει πως η Ευρώπη πλέον δε λειτουργεί», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο Business Insider.

Επιπλέον, ο τέως υπουργός Οικονομικών σημείωνει ότι η λύση στα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι η μείωση του συνταξιοδοτικού κόστους, αλλά απαιτείται ένα ευρύ ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ενώ εξηγεί γιατί η Γηραιά Ήπειρος αν δε λάβει άμεσα μέτρα θα καταρρεύσει.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «η κρίση στην Ελλάδα ανησυχεί τους διαχειριστές των funds και τους τραπεζίτες.

Κάθε λογικός τραπεζίτης καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα δε θα έπρεπε να λάβει άλλα χρήματα πλέον: ένα χρεοκοπημένο κράτος που δεν περιμένουν να αποπληρώσει τα δάνειά του, δεν είναι καλός οφειλέτης» και εκτιμά πως οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας θα συνεχίσουν να φθίνουν.

«Κανένας δεν πιστεύει πως ο συμβιβασμός θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, ούτε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ούτε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν το πιστεύει, ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας. Ήταν απλώς ένα σόου που αποκάλυψε πως η Ευρώπη δε λειτουργεί. Πετάμε λεφτά που παίρνουμε και από τους φτωχότερους. Και επειδή αυτό είναι ενοχλητικό για τον λαό κάθε χώρας, τα ακροδεξιά κόμματα όπως το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας ανεβαίνουν. Άρα επωφελούνται από αυτό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η μείωση του συνταξιοδοτικού κόστους δεν είναι λύση. Στη χώρα μας πολλές οικογένειες ζουν από τη σύνταξη των μεγαλύτερων που λαμβάνουν 600-700 ευρώ το μήνα. Άλλοι δεν έχουν δουλειά. Αν το μειώσουμε κατά 100 ευρώ, οι άνθρωποι δε θα ξοδεύουν πια αυτό το ποσό και η ζήτηση θα πέσει. Αυτό θα κοστίσει περισσότερες δουλειές.

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο τέως υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε:

“Η απόφαση της Μέρκελ ήταν φανταστική. Αν κάποιος έχει ανάγκη, πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες. Στην Ελλάδα, ειδικά οι νησιώτες είναι πολύ αφοσιωμένοι. Αλλά αν σφραγίσουμε τα σύνορα με τα Σκόπια εκατοντάδες ή χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν. Τι θα κάνουν αυτοί στην Ελλάδα; Η οικονομική κρίση έχει αποδυναμώσει την Ευρώπη. Τώρα απλώς οι χώρες προσπαθούν να «σπρώξουν» τους πρόσφυγες σε άλλες χώρες. Καταστρέφουμε την Ευρώπη. Οι φράχτες και τα σύνορα δείχνουν αδυναμία. Και το χειρότερο όλων, κάνουν προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου και αναδιπλώνουμε την ιδέα της επιστροφής σε ένα πιο συντηρητικό κράτος”.

«Πρέπει να καθίσουμε κάτω και να σκεφτούμε λογικά. Πλέον, τα συμφέροντα της κάθε χώρας καθορίζουν τις συζητήσεις. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός προσφύγων δεν είναι ελληνικό ή γερμανικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Άρα πρέπει να εκπονηθεί μια κοινή στρατηγική. Γι’ αυτό και προσπαθώ να κάνω μια κίνηση για μεγαλύτερη δημοκρατία» είπε και κατέληξε:

“Η Γερμανία είναι η καρδιά της Ευρώπης. Αλλά η πικρία είναι μεγάλη. Πλέον οι Γερμανοί μισούν τους Έλληνες και οι Έλληνες τους Γερμανούς. Η δαιμονοποίηση της χώρας πρέπει να σταματήσει αν θέλουμε μια δυνατή Ευρώπη. Άρα γίνομαι ένα θετικό παράδειγμα”.

Σχετικά άρθρα