Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαίνει φόρος σε κάθε νέο υπολογιστή και tablet (;)

Μπαίνει φόρος  σε κάθε νέο υπολογιστή και tablet (;)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tablet, Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, Φόρος,

Δυσαρέσκεια στον κλάδο της πληροφορικής στην Ελλάδα προκαλούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό τέλος σε κάθε νέο υπολογιστή και tablet, ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική “πειρατεία”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλει ειδικό τέλος 2% επί της αξίας σε κάθε υπολογιστή και ένα 4% επί της αξίας για κάθε tablet.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος και κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής κ΄ Επικοινωνιών Ελλάδος, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Τζήκας μίλησε για ένα παράλογο μέτρο που θα πλήξει τη δραστηριότητα και τόνισε μάλιστα πως αυτό το ειδικό τέλος είναι σαν να φορολογουνται τα μηχανάκια επειδή τα χρησιμοποιούν οι ληστές για να κλέψουν τις τράπεζες.

Την ίδια ώρα, άλλα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με την Πληροφορική στην Ελλάδα ανφέρουν πγς ένα τέτοιο μέτρο θα μειώσει τον τζίρο και θα στρέψει τους καταναλωτές προς τα προϊόντα ξένων αγορών.

Σχετικά άρθρα