Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση “αδειάζει” τα “ευχαριστώ” του Αθανασίου στον Σημίτη

Η κυβέρνηση “αδειάζει” τα “ευχαριστώ” του Αθανασίου στον Σημίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Κώστας Σημίτης, Νάσος Αθανασίου, ΣΥΡΙΖΑ,

Η κυβέρνηση παίρνει ξεκάθαρες αποστάσεις από τις τηλεοπτικές δηλώσεις του Νάσου Αθανασίου την Παρασκευή, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχετικά με τις επίμαχες δηλώσεις, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι (σ.σ. όπως υποστήριξε ο κ. Αθανασίου) καθώς επί διακυβέρνησης Σημίτη κατεβλήθη προσπάθεια να περιοριστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε συνθήκες ανάπτυξης, ενώ με τη σημερινή προσπάθεια της κυβέρνησης ο στόχος είναι να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε συνθήκες ύφεσης.

Οι ίδιες πηγές άφησαν αιχμές και για την επιλογή να επενδυθούν στο χρηματιστήριο επί διακυβέρνησης Σημίτη τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει:

«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι».

Σχετικά άρθρα