Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με φτωχό ποσοστό – Την τύχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει η ΝΔ

Δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ  με φτωχό ποσοστό – Την τύχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ΚAΠΑ Research, Λαϊκή Ενότητα, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Σημαντική απώλεια της εκλογικής του δύναμης εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 18,4% λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 14,9%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,6% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 4,5% και ΚΚΕ με 4,4%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν γίνονταν σήμερα εκλογές δεν θα έμπαιναν στην Βουλή το Ποτάμι (2,2%), οι ΑΝΕΛ (2,1%), η Ένωση Κεντρώων (2,3%), αλλά και η Λαϊκή Ενότητα (1,9%).

Στο ερώτημα «Εάν σε επόμενη ψηφοφορία, η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία, τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός», οι περισσότεροι (37,8%) ζητούν οικουμενική κυβέρνηση. Το 25,8% ζητά να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα για τρίτη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο σε εκλογές, ενώ το 23,5% ζητά συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας προηγείται μεν του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 41,8% έναντι 28,5% .

Ωστόσο οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τις επιλογές του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα:

-Προσφυγή στο δημοψήφισμα: 64,9% αρνητικές γνώμες, 33,8% θετικές

-Σύγκρουση με τους εταίρους, με αιχμή τον Γιάνη Βαρουφάκη: 63,8% αρνητικές γνώμες, 33% θετικές

-Προσφυγή στις κάλπες τον Νοέμβριο: 68,9% αρνητικές γνώμες, 29,5% θετικές

-Συμφωνία για το 3ο Μνημόνιο: 70,2% αρνητικές γνώμες, 28,7% θετικές

-Εκ νέου σχηματισμός κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ: 71,4% αρνητικές γνώμες, 25,4% θετικές

Το 39,2% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ποσοστό 36,5% θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά μια βαθιά κρίση και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επανέλθει και μόνο το 21,3% θεωρεί πως η κρίση είναι παροδική.

Σχετικά άρθρα