Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο στρατός εγγυάται τη σταθερότητα μέσα στο τρίγωνο αποσταθεροποίησης

Τσίπρας: Ο στρατός εγγυάται τη σταθερότητα μέσα στο τρίγωνο αποσταθεροποίησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Γεωπολιτική, Πάνος Καμμένος, Παρμενίων Στρατιωτική Άσκηση,

Τη σημερινή σημασία του αξιόμαχου του στρατεύματος σε μία χρονική περίοδο που η χώρα βρίσκεται στο «μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης, με την κατάσταση στην Ουκρανία, στην Συρία και στην Λιβύη» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας παρακολουθήσει την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης Παρμενίων 2015.

Στο μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο ίδιος και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεσμεύονται να έχουν σε προτεραιότητα τις οικονομικές απαιτήσεις των στρατιωτικών, επιλύοντας θέματα μισθολογικά, βαθμολογικής εξέλιξης και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως είπε δεσμεύεται να ανταποκριθεί και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους στρατιωτικούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Εκφράζω την βαθιά ικανοποίηση από την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων που όλοι μας παρατηρήσαμε κατά την διάρκεια της άσκησης. Δεν σας κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα γιατί ήταν η πρώτη φορά που παραβρέθηκα σε τέτοιας κλίμακας στρατιωτική άσκηση. Ο όγκος και η ακρίβεια, ο ρεαλισμός, αλλά και η ασφάλεια και ο συντονισμός όσων έλαβαν μέρος δείχνουν ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται εξαιρετική δουλειά. Γνωρίζω ότι εκτός από τα τμήματα που παρευρίσκονται εδώ, στον «Παρμενίωνα» συμμετέχει το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και θέλω να συγχαρώ όλους όσους ενεπλάκησαν στην κορυφαία άσκηση, αξιωματικούς και οπλίτες απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας».

«Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Τα σύνορά μας είναι ασφαλή. Το εγγυάστε εσείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης. Η κατάσταση στην Ουκρανία, στην Συρία, στη Λιβύη είναι μια κατάσταση έντασης, ένα τρίγωνο έντασης τριγύρω μας. Εμείς είμαστε στη μέση και αυτές οι εντάσεις δείχνουν το μέγεθος των σύνθετων προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Βρισκόμαστε επίσης στο επίκεντρο μιας κρίσης, του μεταναστευτικού. Είναι ένα μείζον πρόβλημα για όλη την Ευρώπη και τις κοινωνίες κάθε μία ξεχωριστά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, που λόγω της εγγύτητας στις εμπόλεμες περιοχές η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότατα. Εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει αυτά, τα καταλαβαίνουμε, γι’ αυτό και είμαστε αλληλέγγυοι και προσπαθούμε για το καλύτερο Και ζητάμε από τους γείτονες να κάνουν το καλύτερο. Ο πόνος και η δυστυχία των αδύναμων δεν πρέπει να είναι εργαλείο για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κάποιας χώρας.

Όπως καλά γνωρίζετε, αφού δοκιμαστήκατε τα τελευταία χρόνια, και εξακολουθείτε να δοκιμάζεστε από την οικονομική κρίση. Κάθε βλήμα, κάθε σφαίρα, κάθε βίδα που χρησιμοποιήθηκε έχει πληρωθεί με θυσίες από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Και οι Έλληνες καταβάλλουν αυτό το κόστος αγόγγυστα, γιατί σας έχουν εμπιστοσύνη. Τα εξοπλιστικά αποτέλεσαν στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων. Παράλληλα χάθηκαν ευκαιρίες για την ανάπτυξη μιας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρούν με γοργά βήματα στον εκσυχρονισμό ολόκληρου του πλέγματος της Εθνικής Άμυνας. Θέματα μισθολογικά, βαθμολογικής εξέλιξης, διαβίωσης των στελεχών μέχρι τα εξοπλιστικά, τη διαφάνεια, την αμυντική βιομηχανία. Έχω εγώ και ο υπουργός την απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων. Από τις πρώτες αποφάσεις ήταν η άμεση χορήγηση των εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου. Προχωράμε άμεσα και στο επίδομα Παραμεθορίου. Δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες. Σας διαβεβαιώ ότι είναι στις προτεραιότητές μας στο ορατό μέλλον. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση που εγγυάται την ασφάλεια της πατρίδας».

«Σήμερα στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από την Άμυνα της χώρας, αποκτά βαρύτητα και η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα επιστρέψω στην Αθήνα απόλυτα ικανοποιημένος ως πρωθυπουργός αλλά και υπερήφανος ως Έλληνας για την δουλειά που γίνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αθόρυβα χωρίς κομπασμούς, χωρίς υπερβολές, με επαγγελματισμό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και οι στρατεύσιμοι που υπηρετούν την θητεία τους, ανταποκρίνεστε άριστα στην αποστολή σας. Λένε κάποιοι, χαριτολογώντας, ότι εδώ που βρισκόμαστε σήμερα είναι η πινέζα του χάρτη. Είναι όμως ξέρετε αυτή η πινέζα που κρατάει στην θέση του τον χάρτη. Εσείς διασφαλίζετε ότι ο χάρτης θα παραμείνει πάντα σταθερός και η πατρίδα ακέραια. Εκφράζω και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία της άσκησης “Παρμενίων”. Και θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και να δεσμευτώ ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας για να εκτελείτε με τον το καλύτερο τρόπο το καθήκον σας.»

Σχετικά άρθρα