Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρ. Κέλλας: “Οι προτάσεις της κυβέρνησης γράφονται καθ΄ υπαγόρευση των δανειστών”

Χρ. Κέλλας: “Οι προτάσεις της κυβέρνησης γράφονται καθ΄ υπαγόρευση των δανειστών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Φάρμακα, Φαρμακοποιοί,

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στην συνάντηση που είχε με τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης πως «επειδή η απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ περιλαμβάνεται στις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα προς τους δανειστές, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ομολογεί δημοσίως ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης γράφονται καθ’ υπαγόρευση των δανειστών»,

Η δήλωση του τομεάρχη υγείας της Νέας Δημοκρατίας

«Επειδή η απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ περιλαμβάνεται στις προτάσεις του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές, ο κ. Κουρουμπλής ομολογεί δημοσίως ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης γράφονται καθ’ υπαγόρευση των δανειστών», σχολίασε ο Χρ. Κέλλας, αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ.

Τέλος να θυμίσουμε ότι εχθές ο υπουργός υγείας κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών στην Θεσσαλονίκη, και το θέμα ήταν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, δηλώνοντας ότι:

Η Ελλάδα έχει 11.500 σημεία πώλησης φαρμάκων και «δεν υπάρχει πρόβλημα στο θέμα του ανταγωνισμού» και πρόσθεσε ότι η πρόταση για τα ΜΗΣΥΦΑ δεν είναι θέση της κυβέρνησης. «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Υπάρχει, όμως, μια εμμονή» σημείωσε.

Ο κ. Κουρουμπλής προσέθεσε ότι η Κυβέρνηση έχει βάλει ως όρο να συμφωνήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και ότι μπορούν να μπουν «δικλείδες» για το κόστος τους στα σούπερ μάρκετ, ώστε στην πράξη «αυτή η εμμονή των θεσμών να μην υλοποιηθεί», και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα ΜΗΣΥΦΑ θα παραμείνουν στα φαρμακεία.

«Να διαβεβαιώσω, ότι το παλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή» κατέληξε ο υπουργός.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι «αυτή η σχέση δεν πρέπει να διαρραγεί γιατί αυτό είναι ένα μέτωπο το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορούμε να αντισταθούμε και στις πιέσεις και να μπορέσουμε να περιορίσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις απαιτήσεις αυτές. Πρέπει να έχουμε ένα μέτωπο ανάμεσα μας κι όχι να είμαστε απέναντι, δεν είμαστε απέναντι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι παρόμοια άκουγε και από προκατόχους του κ. Κουρουμπλή, «μνημονιακούς» υπουργούς, και ότι εάν συμφωνεί μαζί τους υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης και προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σχετικά άρθρα