Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γλίξμπουργκ ετοιμάζει βιβλίο για να πει τον… πόνο του!

Ο Γλίξμπουργκ ετοιμάζει βιβλίο για να πει τον… πόνο του!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ,

Ενα βιβλίο που όταν κυκλοφορήσει αναµένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις προετοιµάζει µεθοδικά ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Σύµφωνα µε απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες του «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά, πολύ σύντοµα πρόκειται να εκδοθεί η βιογραφία του έκπτωτου µονάρχη, ο οποίος από το 2013 έχει εγκατασταθεί µόνιµα στην Ελλάδα µαζί µε τη σύζυγό του.

Στενοί συνεργάτες και τακτικοί συνοµιλητές του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ αρνούνται να πουν περισσότερα για τον χρόνο που το βιβλίο θα δει το φως της δηµοσιότητας, ενώ άγνωστο είναι αν θα φέρει τη δική του υπογραφή (ως αυτοβιογραφία) ή θα το επιµεληθεί άλλο πρόσωπο, το οποίο θα γράψει για τον Κωνσταντίνο και την οικογένειά του από τα παιδικά του χρόνια µέχρι και τις µέρες µας.

Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος είναι πλέον 75 ετών, σκεφτόταν από καιρό ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα βιβλίο µε τη δική του εκδοχή της Ιστορίας και ιδιαίτερα της «καυτής» περιόδου των δεκαετιών του ’50, του ’60 και του ’70, κυρίως των δύο τελευταίων.

Κι αυτό γιατί ο ίδιος ορκίστηκε το 1964 και στη συνέχεια συνέβη µια σειρά γεγονότων, όπως το πραξικόπηµα της 21ης Απριλίου, αλλά και το αντικίνηµα της 13ης ∆εκεµβρίου 1967.

Επίσης, το δηµοψήφισµα του 1974, για το οποίο ο έκπτωτος μονάρχης επιµένει πως δεν του δόθηκε η δυνατότητα να απευθυνθεί στον λαό και να κερδίσει ένα µεγαλύτερο ποσοστό από το 30% περίπου.

Το βέβαιο είναι ότι για το βιβλίο αυτό θα κληθούν να δώσουν τα φώτα τους όλοι οι εν ζωή παράγοντες της εποχής εκείνης, που βρίσκονταν στο περιβάλλον του τέως βασιλιά.

Οι ουκ ολίγοι σηµερινοί φίλοι του και κυρίως εκείνοι µε τους οποίους γνωρίζεται από τα νεανικά του χρόνια περιµένουν µε ανυποµονησία το εν λόγω πόνηµα, το οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα ανάψει πολιτικές φωτιές, ιδιαίτερα στον κεντροδεξιό χώρο, καθώς είναι γνωστές σε όλους οι κακές σχέσεις του Κωνσταντίνου µε τον ιδρυτή της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραµανλή.

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης η επιλογή των προσώπων που θα παρουσιάσουν το βιβλίο, όταν θα είναι έτοιµο. Ολα αυτά όµως βρίσκονται ακόµα σε προκαταρκτική φάση ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται όσοι συνοµιλούν µε τον Κωνσταντίνο.

Σχετικά άρθρα