Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβες Κουρουμπλή: Κάποιοι με έδωσαν στην τρόικα για τα γενόσημα

Βόμβες Κουρουμπλή: Κάποιοι με έδωσαν στην τρόικα για τα γενόσημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενόσημα Φάρμακα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Τρόικα,

Για τη διαπραγμάτευση, τη στάση που κρατά η κυβέρνηση και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος μίλησε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Στη ζωή υπάρχουν και ρήξεις. Λένε σε μένα, η τρόικα, ”σπρώξτε τη διείσδυση των γενοσήμων”, και τώρα που πάω να το κάνω στην πράξη, μου λένε άλλα, και αυτό μου δίνει την αίσθηση ότι πίσω παίζονται άλλα συμφέροντα, των πολυεθνικών εταιρειών, του πρωτότυπου φαρμάκου- και λένε στην Ελλάδα ”κάν’ το”, αλλά μέχρι τώρα δεν άκουσα να πουν ”δεν θα πληρωθείτε, δεν θα πάρετε τη δόση, αν δεν προωθήσετε τα γενόσημα”. Αυτό γίνεται σε όλη την οικονομία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα.

«Φοβούμαι ότι δεν είναι ειλικρινείς σε αυτά που λένε. Έχω δεχτεί πιέσεις από διάφορες πλευρές, αλλά έχω δεχτεί τις πιέσεις αυτές στο επίπεδο το τεχνικό, που γίνονται συναντήσεις», προσέθεσε.

«Όταν υπάρχουν δύο εταιρείες με 300-400 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, λέτε να ασκούν φιλανθρωπία και να μην παρουσιάζουν κέρδη;» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, λέγοντας «αυτοί οι πρόθυμοι με έδωσαν στην τρόικα προχθές» και εξήγησε: «Είπα ότι ”όταν ο γιατρός γράφει γενόσημο, δεν έχει δικαίωμα ο φαρμακοποιός να το αλλάξει”. Στις χρόνιες παθήσεις, θα πρέπει να υπάρχει και δραστική ουσία και εμπορική. Αυτά τα δύο πράγματα είπα και με έδωσαν στην τρόικα και τώρα μου ζητάει εξηγήσεις η τρόικα».

«Κάποιοι με δώσανε, υπάρχουν στην Ελλάδα από την εποχή των Θερμοπυλών. Υπήρχαν και Λεωνίδες και Εφιάλτες. Αυτούς τους κυρίους μεθαύριο που θα τους δω, θα ζητήσω rebate με βάση τη φορολογική δήλωση που κάνουν οι εταιρείες τους στη Γερμανία», συμπλήρωσε ο κ Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στις διαφορετικές προσεγγίσεις βουλευτών είπε: «Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν, και ο πρωθυπουργός νομίζω ότι έχει τη εμπιστοσύνη όλων μας, όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μπορεί να υπάρχουν συνάδελφοι και σύντροφοι βουλευτές που έχουν μία άποψη. Δημοκρατία έχουμε, δεν είμαστε κανένας λόχος εφόδου, λένε και κάποια άποψη. Τι σημαίνει αυτό, αμφισβητούν τον πρωθυπουργό με αυτό; Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει, δεν ήρθε για να φύγει».

Τέλος, για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ανέφερε: «Δημοψήφισμα δεν ήταν κι αυτό που έγινε στις 25 Ιανουαρίου; Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού λέει ”διαπραγματευτείτε, αλλά μην κάνετε πίσω”. Το λέει, το εισπράττω αυτό».

Σχετικά άρθρα