Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξήλωσε την αστυνομική φρουρά από τη βίλα του Γλύξμπουργκ ο Πανούσης

Ξήλωσε την αστυνομική φρουρά από τη βίλα του Γλύξμπουργκ ο Πανούσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργολίδα, Αστυνομία, Γιάννης Πανούσης, Δημήτρης Κοδέλας, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ,

Την αστυνομική φρουρά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου «έκοψε» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το patratora.gr, επισημαίνοντας ότι «η αποδέσμευση της αστυνομικής δύναμης της Αργολίδας αποτελούσε αίτημα της τοπικής Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και είχε φτάσει εδώ και δύο χρόνια και στο Κοινοβούλιο, με αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα και Δημήτρη Τσουκαλά».

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο κ. Κοδέλας δήλωσε ουσιαστικά δικαιωμένος. «Η αποδέσμευση των αστυνομικών δυνάμεων που απαιτούνταν για την καθημερινή και εικοσιτετράωρη φύλαξη της βίλας του Κ. Γλύξμπουργκ και η διάθεσή τους στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών του νομού αποτελεί μια κίνηση με ισχυρή πολιτική και συμβολική αξία.

Δηλώνει την πρόθεση αποκατάστασης της ισονομίας σε αυτή τη χώρα, απαγκίστρωσης του κράτους από όσους έχουν κατάλληλες διασυνδέσεις και τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης καθώς και σεβασμό στους δημόσιους λειτουργούς που ευτελίζονται, όταν, αντί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αναγκάζονται να υπηρετούν ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης του Ναυπλίου, επισημαίνοντας ότι «η διακοπή της αιμορραγίας αστυνομικών δυνάμεων τόσο προς το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών στην Κόρινθό (ΥΦΕΚΑ) όσο και προς τον Κ. Γλύξμπουργκ, μαζί με αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη λειτουργία και την οργάνωση της Αστυνομίας, μπορούν να δημιουργήσουν τους όρους για να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες της Αργολίδας». Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδων πριν από δύο χρόνια, η 24ωρη φύλαξη της εξοχικής βίλας της τέως βασιλικής οικογένειας στο Πόρτο Χέλι είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ. και καταγγελία από τους αστυνομικούς του νομού Αργολίδος.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ειδικότερα, το θέμα είχε αναδείξει η τοπική Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας από το 2013, επικαλούμενη τα προβλήματα αστυνόμευσης του νομού από την έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού. Η Ενωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων είχε αναφέρει μια σειρά από λόγους, εξηγώντας πως «η Αστυνομική Διεύθυνση είναι ελλιπής, βάσει της οργανικής της δύναμης, για να αναλάβει τη φύλαξη, και το Α.Τ. Κρανιδίου όπου ανήκει η περιοχή αστυνόμευσης του συγκεκριμένου χώρου δεν επαρκεί από μόνο του να αστυνομεύσει την περιοχή του, πόσω μάλιστα να αναλάβει και το έργο της φύλαξης».

Επίσης, είχε τονισθεί ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις της ΑΔ Αργολίδας δεν μπορούν να εγκλωβιστούν για τη φύλαξη του τέως βασιλιά και της οικίας του, διότι θα αποκοπούν από την αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας και πιστεύουμε ότι αυτό θα προκαλέσει μείζον πολιτικό ζήτημα, τη στιγμή που οι φωνές των διαμαρτυριών των πολιτών για την αυξανόμενη εγκληματικότητα και τη μη επαρκή αστυνόμευση στα ΜΜΕ είναι υπαρκτές».

Σχετικά άρθρα