Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για ανακούφιση του λαού πάνε για… αργότερα

Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για ανακούφιση του λαού πάνε για… αργότερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ΣΥΡΙΖΑ, Φαίη Μαυραγάνη,

Είχαν στήσει παγίδα στην κυβέρνηση δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» και στην πρωινή εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, αναφερόμενος στους προηγούμενους κυβερνώντες και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Πρόσθεσε όμως ότι μια άπειρη κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε τρεις εβδομάδες να κερδίσει πράγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του λαού, καθώς δεν δέχτηκε αρνητικά προσχέδια για τη χώρα μας. Εμφανίστηκε δε βέβαιος, ότι δεν θα υπάρξει κανένα χρηματοδοτικό πρόβλημα και κανένα μαχαίρι στο λαιμό μας.

Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα σταλεί αύριο στους εταίρους θα είναι μικρή, χωρίς ποσοτικοποιημένα μέτρα, ενώ σε αντίθεση με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος απάντησε στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι δεν ξέρει το ποσό που θα προκύψει από τη φοροδιαφυγή, ο κ. Σακελλαρίδης κοστολόγησε τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής στα 2 με 2,5 δισ. ευρώ. Υπολογίζουμε είπε να εισπράξουμε αυτό το ποσό.

Σε ότι αφορά τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι: η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα έρθει στο αμέσως προσεχές διάστημα, εντός του τετραμήνου, χωρίς να πει συγκεκριμένα πότε.

Η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια θα παρουσιαστεί μέσα στο τετράμηνο αλλά θα υλοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα αργότερα!

Για το ασφαλιστικό δεσμεύτηκε μόνον στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά τα άλλα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί πάνε για αργότερα. Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού προσδιορίζεται να υλοποιηθεί έως το τέλος του 2016.

Αναφορικά με το τι θα ακολουθήσει μετά την παράταση του 4μήνου ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε χαρακτηριστικά «πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιου είδους ρυθμίσεις που θα επιβαρύνουν τη λιτότητα, το μνημόνιο δεν υπάρχει».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειας εντός της κυβέρνησης για τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι «ο Υπουργός Οικονομικών έχει βάλει τη δική του υπογραφή με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε και δεν υπάρχει κανένα θέμα με το πρόσωπό του. Ζήτημα -είπε-δημιουργούν δημοσιογραφικοί κύκλοι του εξωτερικού και ειδικότερα της Γερμανίας. Η κυβέρνηση τον στηρίζει και είναι υπερήφανη που έχει έναν τέτοιο υπουργό Οικονομικών».

Τέλος σχολιάζοντας αναφορές για τις αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν αντιδράσεις αλλά μόνο συζητήσεις και ερωτήσεις για το τι έγινε στο Eurogroup και το ποιο ήταν το κλίμα!

Σχετικά άρθρα