Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έγραψε την απαράδεκτη ανακοίνωση του ΕΛΚ κατά της Ελλάδας;

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έγραψε την απαράδεκτη ανακοίνωση του ΕΛΚ κατά της Ελλάδας;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Χρύσανθος Λαζαρίδης,

Πολιτική θύελλα αλλά και σάλο στα social media έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία ότι το alter ego του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, είχε κεντρικό ρόλο στη συγγραφή της επιθετικής για την Ελλάδα ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ξεσήκωσε αντιδράσεις στην Κεντροδεξιά.

Η αποκάλυψη της Δημοκρατίας, γράφουν τα Υστερόγραφα, έρχεται τη στιγμή ακριβώς που το κλίμα κατά του Αντώνη Σαμαρά επιδεινώνεται, με το Μέγαρο Μαξίμου να μιλάει ευθέως για “περίεργο ρόλο” του πρώην πρωθυπουργού στην εθνική διαπραγμάτευση, και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας να υπάρχουν εστίες φωτιές, μετά και την κατάρρευση της θεωρίας της “αριστερής παρένθεσης”, εμπνευστής της οποίας φέρεται να είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με το αποκαλυτικό ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, η “περιβόητη ανακοίνωση του ΕΛΚ δεν είναι αδέσποτη. Έχει εμπνευστή, έχει και συντάκτη, με τον εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη να έχει άμεση εμπλοκή”.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια βαριά ήττα, και εκκρεμεί η συζήτηση για τους λόγους αυτής της συντριβής, καθώς και της συρρίκνωσης της εκλογικής βάσης του κόμματος, ενώ το κλίμα επιδεινώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της δημοσκόπησης της Marc για την τηλεόραση του Alpha, που δείχνει τη ΝΔ να έχει κατρακυλήσει στο ιστορικό χαμηλό του 18%, και τη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ να έχει εκτοξευτεί στο αδιανόητο 27%.

Σχετικά άρθρα