Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τους “πονάει” τους Τούρκους ο Πάνος Καμμένος στο Υπουργείο Άμυνας

Τους “πονάει” τους Τούρκους ο Πάνος Καμμένος στο Υπουργείο Άμυνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Πάνος Καμμένος, Τουρκία,

Στεναχώρια μεγάλη έχει προκαλέσει στο ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση ΤRT, αποκάλεσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες αντιτουρκικό κόμμα, το οποίο ωστόσο εάν δεν δημιουργήσει προβλήματα στην Τουρκία με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα δεν θα διαταραχθούν.

Τώρα, για ποιες ακριβώς καλές σχέσεις μιλά, όταν οι Τούρκοι στέλνουν το Μπαρμπαρός στην ΑΟΖ και παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας, προφανώς για τον Τσαβούσογλου “καλές σχέσεις” θεωρούνται το καθεστώς “μη πόλεμος” στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην κατάθεση στεφάνου από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο στα Ίμια. Είπε ότι έλαβαν τα μέτρα τους και δεν υπήρξε καμιά παραβίαση. Πώς, αλήθεια, να προκληθεί παραβίαση, στα δικά μας χωρικά ύδατα;

“Το θέμα είναι να μην κλιμακωθεί η ένταση. Υπάρχουν συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος γνωρίζει ότι η χώρα του είναι περισσότερο απομονωμένη από ποτέ, εξαιτίας της υποστήριξής της στο Ισλαμικό Κράτος και στην επιθετικότητά της προς το Ισραήλ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν τους απασχολεί η διαφορετική ιδεολογία με το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα. “Συνεργαζόμαστε με πολλά κόμματα και κυβερνήσεις στον κόσμο που έχουν διαφορετική ιδεολογία. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει τα συμφέροντά του,” ανέφερε.

Σε σχέση με το Κυπριακό υποστήριξε πως οι δύο πλευρές στην Κύπρο πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ανέφερε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους και των Τουρκοκυπρίων ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια. Ας του πει κάποιος του Τσαβούσογλου, καιρός είναι, ότι οι “τουρκοκύπριοι” δεν είναι Τούρκοι, αλλά Έλληνες εξισλαμισμένοι, και επιτέλους η Τουρκία δεν μπορεί να παριστάνει τη “μητέρα” σε παιδιά που δεν είναι δικά της.

Ας λύσει τα θέματά της με τους Κούρδους και το Ισλαμικό Κράτος κι ας κάτσει ήσυχα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, δεν είναι η εποχή που η Τουρκία μπορεί να παριστάνει την υπερδύναμη, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον φανταστικό κόσμο του Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα