Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι θα φορέσουν τη φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι θα φορέσουν τη φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασημίνα Ξηροτύρη, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόδωρος Παραστατίδης, Λούκα Κατσέλη, Μάρκος Μπόλαρης, Οδυσσέας Βουδούρης, Ραχήλ Μακρή, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσούλα Γιαταγάνα,

Σήμερα Τρίτη 6 Ιανουαρίου αναμένεται να «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δεκάδες στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους, να διεκδικούν να ενδυθούν τα «χρώματα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το σκοπό αυτό, συνεδριάζει η κεντρικής επιτροπή κατάρτισης ψηφοδελτίων, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου να πάρουν την τελική έγκριση από την κεντρική πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα δύσκολο έργο για την επιτροπή, καθώς υπάρχουν αντιπαραθέσεις στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους υποψηφίους οι οποίοι προέρχονται από άλλες πολιτικές δυνάμεις, και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ.

Βέβαια όσοι διεκδικούν να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ανεξαρτητοποιηθεί, και μάλιστα είχαν καταψηφίσει και την υποψηφιότητα Δήμα για την προεδρική εκλογή.

Παρ όλες τις αντιρρήσεις και το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί λόγω των δηλώσεων τους στα ψηφοδέλτια αναμένεται να ενταχθούν οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης.

Θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κατά πάσα πιθανότητα και η Ασημίνα Ξηροτύρη που αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ και διατηρεί άριστες σχέσεις με την Κουμουνδούρου.

Με αξιώσεις διεκδικεί θέση και η Ραχήλ Μακρή, που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στα ψηφοδέλτια θα είναι μάλλον και η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ , Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Δυσκολότερη είναι η περίπτωση των ΠΑΣΟΚογενών Μάρκου Μπόλαρη και Θεοδώρας Τζάκρη, καθώς ναι μεν τους θέλει η ηγετική ομάδα του κόμματος, αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις της αριστερής πτέρυγας.

Τέλος, συζήτηση θα γίνει για τις υποψηφιότητες στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη.

Σχετικά άρθρα