Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάρωσε η “Μικρά Αγγλία” στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σανγκάης

Σάρωσε η “Μικρά Αγγλία” στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σανγκάης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σανγκάης, Ιωάννα Καρυστιάνη, Μικρά Αγγλία, Παντέλης Βούλγαρης,

Σαρώνει εντός αλλά και εκτός συνόρων η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της σεζόν, η τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”, η οποία απέσπασε 3 συνολικά βραβεία στο 17ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σανγκάης.

Ανάμεσα σε άλλες δεκατέσσερις ταινίες, η “Μικρά Αγγλία” απέσπασε το Χρυσό Κύπελλο καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα, στο φεστιβάλ που διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου.

Το δεύτερο Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο The Uncle Victory του Ζανγκ Μενγκ, τη μοναδική κινεζική ταινία που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό του φεστιβάλ.

Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στους Σιρίλ Ζελί και Φόλκερ Σλέντορφ για την ταινία Diplomacy, το ανδρικής ερμηνείας στον ταϊλανδό Βιθάγια Πανσινγκάρμ για την ταινία The Last Executioner, ενώ το βραβείο φωτογραφίας απέσπασε ο Λούο Παν για την ταινία The Sacred Arrow.

Η «Μικρά Αγγλία» γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Άνδρο και είναι βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία επιμελήθηκε και την σεναριακή διασκευή του.

Σχετικά άρθρα