Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

79χρονος «κολλητός» του Ερντογάν αγόρασε το CNN Türk και τη Hürriyet για «πλήρη έλεγχο»

79χρονος «κολλητός» του Ερντογάν αγόρασε το CNN Türk και τη Hürriyet για «πλήρη έλεγχο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNN Turk, Hurriyet, Εφημερίδα Hurriyet, Εφημερίδες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τηλεόραση, Τουρκία,

Το καθεστώς Ερντογάν ολοκληρώνει τον έλεγχό του στο μιντιακό τοπίο της Τουρκίας, αποκτώντας και τον τελευταίο όμιλο MME που δεν ήλεγχαν οι ισλαμιστές.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, ο 79χρονος ισλαμιστής φιλοκυβερνητικός επιχειρηματίας Ερντογάν Ντεμιρορέν (Erdoğan Demirören) αγόρασε τον όμιλο ΜΜΕ «Ντογάν» (Doğan Media Group), που έχει τους τηλεοπτικούς σταθμούς CNN Türk και Kanal D και τις εφημερίδες Hürriyet, Posta και Fanatik.

Ο κ. Ντεμιρορέν κατέβαλε 1,25 δισ. δολάρια για να αποκτήσει ολόκληρο τον όμιλο.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας παροχής φυσικού αερίου Milangaz και του εμπορικού κέντρου Demirören İstiklal στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι επίσης Πρόεδρος της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στον ίδιο ανήκουν από το 2011 οι εφημερίδες Milliyet και Vatan, που πριν τις αγοράσει ήταν αντιπολιτευόμενες, σήμερα κινούνται αυστηρά στα πλαίσια που ανέχεται η ισλαμιστική κυβέρνηση της Άγκυρας.

Επειδή το ποσό της εξαγοράς είναι τεράστιο, η τουρκική ανεξάρτητη ιστοσελίδα T24 αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα άλλοι βρίσκονται πίσω από τα χρήματα που έπεσαν για την αγορά του Ομίλου Ντογάν.

Σχετικά άρθρα