Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο ΣτΕ προσφεύγουν εργαζόμενοι και τεχνικοί του MEGA

Στο ΣτΕ προσφεύγουν εργαζόμενοι και τεχνικοί του MEGA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MEGA Channel, ΠΟΣΠΕΡΤ, Συμβούλιο της Επικρατείας, Τηλεόραση,

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και 120 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ζητώντας να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 18/2018 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που διατάσσει την υποχρέωση τερματισμού λειτουργία του.

Στην αίτηση τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, κ.λπ. υποστηρίζουν ότι τόσο η απόφαση του ΕΣΡ, όσο και ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι του Mega αναφέρουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί «ουδέν ποσό έναντι των δεδουλευμένων αποδοχών τους από τον Ιούνιο του 2016 και εφεξής».

Οι συνδικαλιστικοί φορείς επισημαίνουν ότι η απόφαση του ΕΣΡ που επιβάλλει τον τερματισμό λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού μεταφράζεται αυτοδικαίως στην απώλεια των θέσεων εργασίας και στην απώλεια των δεδουλευμένων αποδοχών και μισθών υπερημερίας.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Πέμπτη, με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου, «πάγωσε» η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία αποφασίστηκε να σταματήσουν οι εκπομπές στο κανάλι, , μετά από αίτηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καναλιού Τηλέτυπος Α.Ε.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί, ενώ η συζήτησή της δεν προσδιοριστεί ακόμα. Η αίτηση ακύρωσης του Mega έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 4 Μαΐου του 2018, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.

Σχετικά άρθρα