Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιγνατίου για Mega: Είστε σοβαροί γαμώτο μου; Φοβηθήκατε τον Βρυώνη;

Ιγνατίου για Mega: Είστε σοβαροί γαμώτο μου; Φοβηθήκατε τον Βρυώνη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MEGA Channel, Δημοσιογράφοι, Μιχάλης Ιγνατίου, Τηλεόραση, Φίλιππος Βρυώνης,

Πυρά του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου προς πάσα κατεύθυνση για την ασυνείδητη απόφαση κλεισίματος του Mega Channel.

Απευθύνοντας έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει, αφήνει σαφείς αιχμές προς πολιτικούς-δημοσιογράφους που ανδρώθηκαν στο MEGA και τώρα αποφεύγουν να πάρουν θέση καλώντας τους να ρίξουν τις «μάσκες», ενώ ρίχνει τα βέλη του και προς τους μετόχους: «Είστε σοβαροί γαμώτο μου; Φοβηθήκατε τον Βρυώνη;»

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Ιγνατίου:

«Χωρίς αμφιβολία, προκάλεσε σοκ, απογοήτευση και δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση, σε όλους τους εργαζομένους του Mega, αλλά και γενικότερα στο δημοσιογραφικό κόσμο, η χωρίς καμία ευαισθησία -και ασυνείδητη για πολλούς- απόφαση των μετόχων, να κλείσουν το Μεγάλο Κανάλι με συνοπτικές και μη παραδεκτές διαδικασίες.

Με μία αχαρακτήριστη απόφαση άφησαν άνεργους 400 τόσους εργαζομένους, που με αυταπάρνηση και ηρωισμό κράτησαν 20 μήνες «ζωντανό» το κανάλι, για να πληρώνουν οι μέτοχοι του, σημερινοί και παλιοί, τα χρέη που δημιούργησαν οι ίδιοι, ΟΧΙ οι εργαζόμενοι.

Για να γίνει μεγάλο και τρανό το Mega αυτό οφείλεται στην εργατικότητα, την αφοσίωση και την πίστη (loyalty) των εργαζομένων. Όχι στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι το οδήγησαν στα βράχια και τελικά το έκλεισαν.

Ειλικρινά εμένα δεν μου πέφτει λόγος εάν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν καταθέτουν αίτηση για τηλεοπτική άδεια, επειδή -αυτό ειπώθηκε- «κατεβαίνουν στο διαγωνισμό ο Βρυώνης και ο Μάρης». Μα είναι δικαιολογία αυτή μωρέ; Είστε σοβαροί γαμώτο μου; Φοβηθήκατε τον Βρυώνη, ο οποίος μπορεί και να μην περάσει στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας; Ξεχάσατε τι συνέβη την προηγούμενη φορά;

Στις κρίσεις, και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν ανθρώπινες ψυχές, εμείς που έχουμε γίνει γνωστοί λόγω του Mega, δεν πρέπει να κρύβουμε τα λόγια μας, αλλά να μιλούμε με τόλμη, να λέμε τη γνώμη μας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

Αυτό που έγινε εναντίον των εργαζομένων του Μεγάλου Καναλιού είναι ένα «προμελετημένο έγκλημα». Και δεν ομιλώ για τους «επώνυμους», οι περισσότεροι εκ των οποίων βρήκαν δουλειές -και καλά έκαναν.

Ομιλώ για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Που θα βρουν εργασία για να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους κύριοι μέτοχοι; Εάν «φταίνε» κάπου οι εργαζόμενοι είναι επειδή εμπιστεύθηκαν τα αφεντικά τους.

Θα μείνω για σήμερα σε αυτό το μικρό σχόλιο, που δεν είναι αποτέλεσμα της οργής μου. Τα παραπάνω τα έγραψα επειδή τα πιστεύω, είναι η δική μου αλήθεια. Θα περιμένω να ολοκληρωθούν οι σημερινές διαδικασίες και η κατάθεση των δικαιολογητικών για τις τηλεοπτικές άδειες και σίγουρα θα επανέλθω. Η ζωή με δίδαξε ότι όταν οι άνθρωποι πιστεύουν στις μάχες που δίνουν, τις κερδίζουν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να παρέμβουν και να φροντίσουν να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα (τουλάχιστον) των εργαζομένων.

Είστε επικεφαλής μίας αριστερής κυβέρνησης κ. Πρωθυπουργέ. Έχοντας στα χέρια σας το «τρόπαιο» του Mega, που το κατέθεσαν στα πόδια σας οι μέτοχοί του, πρέπει να ακούσετε τώρα τη φωνή της (αριστερής) συνείδησής σας και να ενδιαφερθείτε για τους εργαζομένους, που δεν έχουν καμία ευθύνη για τούτο το ναυάγιο.

Οι ψυχές των ανθρώπων πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα σύντροφε Αλέξη. Όχι τα συμφέροντα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Αναμένω με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πολιτικών κομμάτων για τον «ξαφνικό θάνατο» του Mega.

Πρωτίστως αναμένω τις δηλώσεις των πολιτικών-δημοσιογράφων, μερικοί εκ των οποίων ανδρώθηκαν και έγιναν γνωστοί από το Μεγάλο Κανάλι. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι η ώρα να πέσουν και οι μάσκες…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Ευχαριστούμε από καρδιάς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και όσους συναδέλφους στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα για την επαναλειτουργία του Mega».

Σχετικά άρθρα