Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tη Δευτέρα η δικαστική απόφαση για τον ΔΟΛ

Tη Δευτέρα η δικαστική απόφαση για τον ΔΟΛ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, Δικαιοσύνη, Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα μέσα του ΔΟΛ.

Σήμερα Παρασκευή, συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο ΔΟΛ.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης, όπως είναι η νομική ορολογία, που συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ζητήθηκε από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση, έγινε κατανοητό απ’ όλες τις πλευρές ότι η μη έκδοση των εφημερίδων και η υπολειτουργία των μέσω του Οργανισμού οφείλεται στην χρηματική ασφυξία.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του ΔΟΛ δεν είναι προς όφελος τους, γεγονός που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας εν όψει την απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην καταμεστη αίθουσα του κτιρίου 5 των δικαστηρίων βρέθηκαν περίπου 200 εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αντώνης Ρουπακιώτης ενώ από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ, Σταμάτης Νικολόπουλος, ο α’ αντιπροεδρος, Δημητρης Τσαλαπάτης, το μέλος του ΔΣ Μαρία Αντωνιάδου και η νομική σύμβουλος της Ένωσης, Χρύσα Σαλαβράκου.

Τονίστηκε, δε, πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραμείνουν ενεργά τα Μέσα του ΔΟΛ, ενώ επισημαίνεται πως εξαιτίας της έλλειψης χαρτιού δεν κυκλοφόρησαν χθες, Πέμπτη και σήμερα, Παρασκευή Τα Νέα.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι με το καθεστώς που διαμορφώθηκε, με την άρνηση του προέδρου να παραμείνει λειτουργικός ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, θα απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Σχετικά άρθρα