Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόρτα της Κομισιόν σε καναλάρχες για τις άδειες – Δικαίωση Παππά

Πόρτα της Κομισιόν σε καναλάρχες για τις άδειες – Δικαίωση Παππά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Ολιγάρχες,

Κανένα ζήτημα περί παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας δεν θέτει η Κομισιόν για την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναφορικά με τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το η σχετική προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών απορρίφθηκε.

Συγκεκριμένα, το επιχείρημα των καναλαρχών κρίθηκε ως αβάσιμο, αφού με βάση την απάντηση που έρχεται από τις Βρυξέλλες δεν προκύπτει καμία παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, μετά και τις σχετικές διευκρινίσεις του Νίκου Παππά στην Κομισιόν.

Αντίθετα, ανοιχτό παραμένει για την Κομισιόν το θέμα της ανεξαρτησίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και των παρεμβάσεων του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και της διάταξης για τη δημιουργία ξεχωριστού παρόχου δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Ως εκ τούτου, στο κενό έπεσε η προσπάθεια των καναλαρχών να επαναλάβουν τα πεπραγμένα του 2007, αφού το σενάριο του «βασικού μετόχου», όπως είχε γίνει επί Καραμανλή, δεν θα επαναληφθεί και πλέον οι ημέρες μετράνε αντίστροφα για την ανακοίνωση της προεπιλογής των φακέλων που θα διεκδικήσουν τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Τέλος, δεν είναι τυχαίο το ότι οι απαντήσεις της Κομισιόν δίνονται έναν μήνα πριν από την κατάθεση των αιτήσεων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ενώ έχει δημοσιοποιηθεί και στα διεθνή Μέσα η σχετική προκήρυξη.

Σχετικά άρθρα