Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

70 χρόνια πάθους για τη Ferrari στο Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου

70 χρόνια πάθους για τη Ferrari στο Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σπορ υπεραυτοκίνητα Ferrari και αναμνηστικά παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκτός της έδρας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, της πόλης Μαρανέλο, σε έκθεση στο Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου (Londons’ Design Museum).

Με την εταιρεία να γιορτάζει την 70η επέτειό της, η θεματική έκθεση «Ferrari: Under the Skin» αποτελεί μια μεγάλη συλλογή 70 κλασικών και σύγχρονων αυτοκινήτων Ferrari, μεταξύ των οποίων και μία ρέπλικα του μοντέλου του 1947, 125 S, της πρώτης Ferrari που κατασκευάστηκε.

Η αξία των supercars που παρουσιάζονται στην έκθεση αγγίζει τα 140 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Η Ferrari χρησιμοποιεί λεπτές και συχνά αόρατες τεχνικές σχεδιασμού αυτοκινήτων, αλλά με τη μέγιστη προσοχή και ακρίβεια.

Η έκθεση παρέχει μια εικόνα για την ιστορία και το σχεδιασμό αυτοκινήτων , σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης, Andrew Nahum.

Μεταξύ των μοντέλων που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι η 166 MM Barchetta (1950), η Ferrari 250 GTO (1962), 250 GT Berlinetta passo corto (SWB) (1960), η Testarossa Spider (1986) και η Ferrari F1-2000 ( 2000) με την οποία ο Μίχαελ Σουμάχερ χάρισε στη Ferrari τον πρώτο της τίτλο οδηγών μετά από 21 χρόνια.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται πρωτότυπα σχέδια, χειρόγραφες επιστολές από τον ίδιο του Έντσο Φεράρι, καθώς και τρόπαια από πρωτιές σε πολυάριθμους αγώνες.

Σχετικά άρθρα