Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

13 ζώα με ειδικές ανάγκες μας εμπνέουν να βλέπουμε θετικά τη ζωή

13 ζώα με ειδικές ανάγκες μας εμπνέουν να βλέπουμε θετικά τη ζωή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμα κι αν τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα μας, μπορούν να μας διδάξουν πράγματα για τον κόσμο γύρω μας.

Διαβάστε τις ιστορίες των 13 ζώων με ειδικές ανάγκες που σας παρουσιάζουμε στο www.tribune.gr, και μπορεί να αισθανθείτε λίγο καλύτερα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε.

1) Η Τζβίκα είναι μια τραυματισμένη θηλυκή χελώνα. Υπέστη σοβαρές ζημιές στο καβούκι της όταν εκείνη είχε τρέξει πάνω με μια χορτοκοπτική μηχανή και έμεινε χωρίς πόδια. Βεβαίως τώρα, μπορεί να περπατήσει με τη βοήθεια των νέων “ποδιών” της που είναι δύο τροχοί.

13-Tzvika

2) Ο Μπίλι είναι ένα αξιολάτρευτο γαλλικό μπουλντόγκ που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πισινά του πόδια. Δυστυχώς είχαν παραλύσει από τη γέννησή του. Όμως, ο ίδιος έτρεξε για πρώτη φορά με τη βοήθεια των ροδών που του έχουν βάλει.

14-Billy

3) Ο Κρις Π. Μπέικον γεννήθηκε χωρίς τα πισινά του πόδια. Ο φιλεύσπλαχνος ιδιοκτήτης, του μικρού χοίρου τον πήγε παντού μέχρι που βρήκε έναν κτηνίατρο ο οποίος αποφάσισε να τον βοηθήσει. Τώρα, το μικρό γουρουνάκι έχει τη δική του μικρή αναπηρική καρέκλα και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος.

15-Chris-P-Bacon

4) Η 7χρονη γατούλα με το όνομα Τσίτσι είναι ανάπηρη. Χτυπήθηκε σε τροχαίο ατύχημα και έχει μείνει παράλυτη. Τώρα, μπορεί να περπατήσει, χάρη στα προσθετικά “πόδια” ρόδες!

12-Cici

5) Ο Όσκαρ είχε τα πίσω πόδια του, μέχρι που του τα έκοψε μια θεριζοαλωνιστική μηχανή. Ο 2 ετών γάτος, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει αναπηρική καρέκλα για να περπατήσει, αφού του έχουν βάλει προσθετικά άκρα.

10-Oscar

6) Ο θηλυκός ελέφαντας που βλέπετε, ονομάζεται Μοτάλα είναι 48 χρονών και μπορεί να περπατήσει χάρη στο προσθετικό πόδι που της έβαλαν στο νοσοκομείο ελεφάντων στην επαρχία Λαμπάνγκ, βόρεια της Μπανγκόκ. Πάτησε νάρκη πριν από 10 χρόνια αλλά τώρα μπορεί τελικά να περπατήσει κανονικά και πάλι.

11-Motala

7) Η Φούτζι, είναι ένα θηλυκό ρινοδέλφινο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι περίπου 37 ετών, και έχασε το 75% της ουράς της, το οποίο οφείλεται σε μια άγνωστη ασθένεια που έπαθε το 2002. Ήταν σοβαρό πρόβλημα, αλλά τώρα η Φούτζι μπορεί να κολυμπήσει και να πηδήσει χρησιμοποιώντας τη τεχνητή ουρά, η οποία πιστεύεται ότι είναι το πρώτο τεχνητό πτερύγιο του κόσμου για δελφίνι.

08-Fuji

8) Ο σκύλος, με το όνομα Πάι ντε Λίμον, μπορεί να τρέξει χάρη στα δύο μπροστινά προσθετικά του πόδια. Τα μέλη μιας συμμορίας ναρκωτικών στην μεξικανική πολιτεία της Ζακατέκας έκοψαν τα πόδια του Λίμον με φοβερή αγριότητα.

09-Pay-de-Limon

9) Αυτός είναι ο “Νάκι Ο”, που μπόρεσε να περπατήσει με τέσσερις προσθετικές συσκευές. Έχασε και τα τέσσερα πόδια του από κρυοπαγήματα όταν εγκαταλείφθηκε κουτάβι σε ένα απομονωμένο σπίτι. Τώρα πια έχει νέους ιδιοκτήτες που τον φροντίζουν και τον προσέχουν, ενώ σκέφτονται να τον μετονομάσουν Ρόμποντογκ.

03-Naki039o

04-Naki039o

05-Naki039o

10) Αυτό το Γιορκσάιρ Τεριέ ονομάζεται Χόουπ, που σημαίνει Ελπίδα, και φορά ένα γιλέκο με τροχό.

06-Hope

11) Η Γιου είναι μια 25χρονη θηλυκή χελώνα καρέτα-καρέτα που ξεβράστηκε σε ένα δίχτυ αλιείας πριν χρόνια. Τα μπροστινά πτερύγια της ήταν τεμαχισμένα μετά από μια άτυχη συνάντηση μ’ έναν καρχαρία. Τώρα, έχει πάνω από 27 διαφορετικά ζεύγη προσθετικών βατραχοπέδιλων που της επιτρέπουν να κολυμπά ευτυχισμένα και φυσικά.

07-Yu

12) Ο 4χρονος Χόπα, γεννήθηκε χωρίς μπροστινά πόδια, ενώ τώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει μια προσθετική συσκευή για να περπατήσει. Ένας φοιτητής το δημιούργησε ειδικά για τον συγκεκριμένο σκύλο, ωστόσο ελπίζει ότι η συσκευή τροχοκίνησης που έχει φτιάξει θα βελτιώσει τις ζωές των κατοικίδιων ζώων που γεννιούνται με ανωμαλίες ή με ακρωτηριασμένα άκρα.

01-Hoppa

13) Ο Σνόου ήταν ένας αδέσποτος σκύλος που είχε το αριστερό του πόδι ακρωτηριασμένο. Τώρα πια έχει ένα ολοκαίνουργιο τεχνητό πόδι.

02-Snow

Τα ζώα, γνωρίζουμε ότι έχουν ανάγκη τα άκρα τους για να κυνηγήσουν και να επιβιώσουν. Αλλά ακόμη και χωρίς πόδια, αυτά τα πλάσματα είναι ευτυχισμένα και δεν νοιώθουν ότι είναι κάτι το διαφορετικό.

Σχετικά άρθρα